Una ‘chirigota’ a favor de Catalunya guanya al carnaval de Cadis

  • Acaba dient 'Visca el Barça i visca Catalunya' · Prèviament, el jurat n'havia premiada una que acusava els catalans d'insolidaris i de 'no voler donar més menjar als andalusos'

VilaWeb
Redacció
10.02.2013 - 15:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La imatge dels catalans i de Catalunya ha marcat aquesta setmana el carnaval de Cadis. Primer es va aixecar polèmica perquè entre les comparses finalistes n’hi havia una, ‘El Rey Burlón’, que havia compost una ‘chirigota’ contra Catalunya, acusant els catalans d’insolidaris i d’haver-se atipat de donar menjar als andalusos. Ara, però, ha resultat que la comparsa guanyadora, ‘Los de gris’ han fet una composició a favor de Catalunya.

En concret, la ‘chirigota’, que ha guanyat el primer premi del concurs oficial d’agrupacions de Carnestoltes, comença dient: ‘Mira si n’és fatxa, la meva cosina, que només de sentir la paraula “Catalunya” té un quart de mal de ventre! Fins i tot a Onda Cadis va sortir la comparsa del català i va apagar la tele!’ I continua: ‘Coses catalanes no en compra mai, ella, ni botifarra ni pizza de Can Tarradellas. Al cap d’any no va brindar amb cava, sinó que es va menjar el raïm amb bíter Kas, la desgraciada!’

Al final, però, s’esdevé ‘un miracle’ perquè acaba coneixent un noi de Barcelona que la porta al seu pis: ‘Quan li va veure la botifarra, va cridar la meva cosina: “Visca el Barça i visca Catalunya!”

Heus ací el vídeo (la cançó en qüestió comença al minut 9.30):

I aquest és el vídeo de la cançó finalista contra Catalunya:

En aquest carnaval es presentava a concurs una altra comparsa, ‘La voz de la conciencia’, que va aixecar molta polèmica amb una altra ‘chirigota’, amb lletra molt més catalanòfoba. Es titulava ‘Si se quieren ir’, i deia, entre més coses: ‘No els vull aquí, perquè Catalunya no la sento germana. […]. Trepitgen la constitució quan reneguen de l’espanyol, tot i que és la seva llengua el castellà […]. Ja no vull beure les seves baves ni pagar els seus mossos d’esquadra […]. Em fa pena que una terra tan bella sigui plena de gent tan menyspreable que s’entesta a escopir sobre el seu propi país.’ Heus-ne ací el vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any