Diputació no cobrarà a la Vall d’Albaida el rebut del Consorci de Residus corresponent a 2012

  • PP i Gent de l'Olleria voten un moció a favor del Pla de Minimització després d'haver donat suport al Consorci a la Mancomunitat

VilaWeb
Redacció
09.02.2013 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diputació de València és l’entitat que s’encarrega de cobrar els rebuts de la taxa del fem del Consorci de Residus. Ara, segons ha fet saber l’Ajuntament d’Ontinyent, l’ens supracomarcal ha decidit que no cobrarà els imports corresponents a l’any 2012 als veïns de la Vall d’Albaida perquè no han rebut cap servei del Consorci. La decisió de Diputació coincideix amb un dels arguments plantejats en els recursos contra les noves taxes que es demanen, segons el qual ‘si la base imponible està determinada en funció del cost del servei, el qual no s’ha prestat, és evident que els cost ha de ser de 0 euros’.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han valorat molt positivament aquesta decisió, tot i que es afecta només l’any 2012, i han demanat a la ciutadania de seguir reivindicant que la comarca continue gestionant la recollida de fem i aplique ‘de manera efectiva el Pla de Minimització de la Vall d’Albaida amb al construcció de la planta, de l’abocador i la redacció d’una nova ordenança del fem’, en paraules de Fran Quesada, regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Justament dijous passat l’Ajuntament de l’Olleria va celebrar un ple municipal, amb una moció presentada pel batle, José Vidal de Gent de l’Olleria, que demanava el suport al manteniment del Pla de Minimització. La moció es va aprovar per unanimitat, amb al vot a favor de PSOE, Compromís, però també de PP i Gent de l’Olleria, els representants dels quals havien votat a la Mancomunitat a favor de l’adhesió al Consorci fa poc més d’un mes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any