Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  10.02.2013  06:00

El mapa de l'independentisme, casa per casa

Marc Belzunces ha fet mapes molt exhaustius sobre la distribució del vot a les eleccions • Els explica en aquest vídeo

Men?ame
 

El blocaire de +VilaWeb Marc Belzunces ha elaborat i publicat al bloc un seguit de mapes molt exhaustius sobre la distribució de vot a les darreres eleccions. Fets a partir de les seccions censals, ofereixen una gran quantitat de dades sobre el repartiment del vot entre l'unionisme i l'independentisme en espais geogràfics reduïts: en el cas de Barcelona, fins i tot en finques concretes.

En aquesta entrevista en vídeo, Belzunces conversa amb el director de VilaWeb, Vicent Partal, i analitza les dades dels mapes que, entre moltes conclusions, revelen que a Barcelona hi ha hagut un gran canvi en intenció de vot: no tan solament s'hi imposa d'una manera clara el vot independentista, sinó que, a més, Barcelona encapçala l'independentisme del país.

Aquestes dades són especialment rellevants aquestes setmanes, en què el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona encararà dues votacions de caire sobiranista: l'una, una moció de suport a la declaració de sobirania, que recentment ha estat objecte de recurs al Tribunal Constitucional per part del govern espanyol; i l'altra, el dia 1 de març, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que podria aprovar-se si Iniciativa hi votés a favor, i que catapultaria la representació de l'AMI al territori.