Homs reconeix contactes amb el govern valencià per restablir les emissions de TV3

  • El conseller de la Presidència creu que s'haurà de prendre alguna decisió com més aviat millor

VilaWeb
ACN
08.02.2013 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reconegut que des que es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem espanyol que anul·lava l’obligació de tancar les emissions de TV3 es va posar en contacte amb el vice-president del govern valencià per establir un mecanisme per restablir el senyal de la televisió pública catalana al territori. Segons Homs, el govern valencià va mostrar-se favorable a la reciprocitat i ha explicat que s’han donat ‘un temps’ per concretar-ho. ‘També vull fer notar que aquest temps no pot ser etern i que s’hauran de prendre decisions com més aviat millor’, ha precisat el conseller.

El Tribunal Suprem espanyol va estimar el passat desembre el recurs d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·la la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euros. L’alt tribunal considera que és l’estat i no el govern del País Valencià qui és competent per controlar i sancionar l’ús del domini públic radioelèctric.

Des d’aquest moment, l’entitat responsable dels repetidors va debatre amb els seus socis sobre la reobertura dels repetidors de senyal i s’hi van mostrar favorables. Fa quinze dies, ACPV va decidir ajornar la reobertura de TV3 per facilitar el diàleg obert entre els governs català i valencià per la reciprocitat, confiant que l’acord arribi amb un marge de temps raonable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any