L’ajuntament de Perpinyà no apujarà els impostos

  • Per segon any consecutiu, en consell municipal anuncia que l'ajuntament de Perpinyà no apujarà els impostos ...>>
    Dv. 8 de febrer del 2013

VilaWeb
Redacció
08.02.2013 - 06:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una bona noticia en temps de crisis quan, ahir dijous, el Consell Municipal de Perpinyà va aprovar el pressupost per enguany, on es reflexa que no pujaran els impostos, una mesura que es pren per segon any consecutiu.

El batlle, Jean Marc Pujol, va assegurar que és optimista amb els indicador financers de la vila :’  Perpinyà continua sent un territori atractiu ja que som al 4rt lloc a l’estat francès en quant a la progressió de la població: 11,46% entre 1999 i 2010 i això permet al nostre plat fiscal progressar. Som igualment quarts pel que concerneix a l’evolució de les bases foncières i econòmiques; com aquests són els nostres recursos essencials, ens ha permès millorar els nostres indicadors de gestió financera com l’autofinançament brut de  25 milions d’€uros i l’autofinançament net a 7,5 milions, la nostra millor prestació des de fa deu anys’.

Un fet que ha permès igualment una baixada del deute que  passa de 2 235 €/habitant el 2008 a 1904 € el 2012. Assegurant   un termini de reemborsament d’aquest deute als 9,2 anys.  Per altre costat, també hi ha coses negatives, com poden ser la baixada de les  vendes immobiliàries i els drets de mutació, reflexades en unes  previsions de 1,5 milió d’€uros, dues vegades menys que l’any passat. En relació amb les dotacions de l’Estat, s’espera una baixa  d’inversions de 2 milions d’€uros en 2013 i 2014. També hi ha que considerar que han desaparegut les inversions dels Consells Regional i General. Jean Marc Pujol, va assegurar que no té cap resposta per part d’aquests organismes a les seues demandes. També va assegurar que segueix ‘ baixant  les despeses de funcionament, el que ens permet tenir les taxes d’imposició més atractives de la regió’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any