Ada Colau, a la seu del BBVA: ‘La gent ja creu que això pot canviar’

  • Afectats per la Hipoteca ocupen la seu del banc a Barcelona · Els manifestants, uns dos-cents, han fet una assemblea a l'interior del local

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.02.2013 - 18:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes dues-centes cinquanta persones, d’una trentena de plataformes d’afectats per la hipoteca, s’han concentrat a les deu del matí a la plaça Universitat de Barcelona. En manifestació s’han desplaçat fins la seu del BBVA de la plaça de Catalunya, on a les onze han entrat i han començat una assemblea en la qual han exposat els seus casos i han esperat un interlocutor de l’entitat per a intentar negociar. Cap a quarts de set del vespre, els activistes han abandonat l’edifici després d’haver pogut parlar amb un directiu que s’ha compromès a encetar converses amb els centenars d’afectats per processos de desnonament.

La concentració ha estat pacífica, malgrat que hi ha hagut moments de tensió amb els guàrdies de seguretat quan un manifestant s’ha posat nerviós i ha trencat una tanca de la seu bancària per a intentar accedir al pis superior.

Colau: ‘No ens resignem ni defallim’

La representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha participat en la tancada en la seu del BBVA. Ha estat rebuda per part dels manifestants amb crits d’agraïment per la seva intervenció dimarts al congrés (vídeo amb el discurs sencer). Allà mateix, Colau ha fet un discurs en què ha animat a continuar la tasca contra els desnonaments per execució hipotecària. ”Hi ha molta gent  que espera que algú faci el primer pas per afegir-se i per fer possible que això comenci a canviar Estem aconseguint una cosa importantíssima, que és que la gent es comença a creure que això pot ser d’una altra manera. No ens resignem ni defallim!’, ha dit Colau.

Els manifestants han col·locat pancartes a l’interior del BBVA on es poden llegir lemes com ‘Stop desnonaments’. Amb un megàfon, han demanat que baixés un interlocutor de l’entitat mentre discutien en una assemblea quines accions volen emprendre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any