Ada Colau, a la seu del BBVA: ‘La gent ja creu que això pot canviar’

  • Afectats per la Hipoteca va ocupar ahir la seu del banc a Barcelona • Uns dos-cents cinquanta manifestants van fer-hi una assemblea

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes dues-centes cinquanta persones, d’una trentena de plataformes d’afectats per la hipoteca, es van concentrar ahir al matí a la plaça de la Universitat de Barcelona. Van marxar fins a la seu del BBVA de la plaça de Catalunya, hi van entrar i van començar-hi una assemblea per exposar els seus casos i esperar que hi anés un interlocutor de l’entitat a negociar. Cap a quarts de set del vespre, van anar-se’n després d’haver pogut parlar amb un directiu que es va comprometre a obrir converses amb els centenars d’afectats per processos de desnonament.

La concentració va ser pacífica, malgrat que hi va haver una certa tensió amb els guàrdies de seguretat quan un manifestant es va posar nerviós i va trencar una tanca per provar d’accedir al pis superior.

Colau: ‘No ens resignem ni defallim’

La representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, va participar en la tancada a la seu del BBVA. Va ser rebuda per part dels manifestants amb crits d’agraïment per la intervenció de dimarts al congrés espanyol (vídeo). Dins la seu del banc mateix, Colau va fer un discurs per animar a continuar la tasca contra els desnonaments per execució hipotecària. ‘Hi ha molta gent que espera que algú faci el primer pas per afegir-s’hi i per fer possible que això comenci a canviar. Anem aconseguint una cosa importantíssima: que la gent es comenci a creure que això pot ser d’una altra manera. No ens resignem ni defallim!’, va dir Colau.

Els manifestants van col·locar pancartes a l’interior del banc on es podien llegir lemes com ara ‘Stop desnonaments’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any