El jutge estreny el setge al finançament irregular del PP valencià

  • El Tribunal Superior de Justícia de València obre tres noves peces de Gürtel · Tracten possibles irregularitats en contractes d'RTVV, la Generalitat i delictes contra la hisenda Pública

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que instrueix la causa per suposat finançament irregular del PP valencià ha obert tres noves peces separades en la investigació de la causa, segons que figura en la interlocutòria. Són tres peces derivades del cas Gürtel en les quals s’hi vinculen ens públics com Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), de qui s’investigaran els contractes amb la mercantil Teconsa durant la visita del Papa a València. També hi apareixen presumptes irregularitats en la contractació entre la Generalitat i Orange Market i altres empreses vinculades al cap de la trama, Francisco Correa. I, finalment, s’investigaran presumptes delictes contra la Hisenda Pública.

Segons que ha informat el TSJ valencià, una de les peces noves que s’han obert investigarà presumptes irregularitats en la contractació de l’ens públic de Radiotelevisió Valenciana amb la mercantil Teconsa que puguin constituir delictes de prevaricació i suborn. Igualment investigarà altres, en els que pogués haver intervingut el denominat en la inhibició el ‘Grup Correa’, i relatius al subministrament, en règim de lloguer, de pantalles de vídeo, so i megafonia relacionades amb la visita del Papa a València els dies 8 i 9 de juliol de 2006, amb motiu de la ‘Trobada de les Famílies’.

El magistrat inclou aquí una presumpta percepció de donacions relacionades amb aquesta contractació i esdeveniment, presumptament percebudes per l’exdirector de RTVV, Pedro García. .

En la segona de les peces obertes aquest dimecres, s’investiguen presumptes irregularitats en la contractació pública entre la Generalitat Valenciana amb la mercantil Orange Market i societats vinculades al Grup Correa i que puguin constituir delictes de prevaricació, o altres.

La tercera de les peces investiga presumptes delictes contra la Hisenda Pública que poguessin atribuir-se a Orange Market o a algunes de les societats vinculades a la mateixa i que poguessin derivar-se dels fets delictius a què es refereixen altres dos peces obertes en aquesta investigació. En concret, les que fan referència als delictes de falsedat relacionats amb els comicis de 2007 i 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any