Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  06.02.2013  06:00

CiU i ERC presentaran la ponència conjunta sobre la llei de consultes aquesta setmana

Confien que tots els partits que defensen el dret de decidir s'hi acabin afegint

Men?ame
 

La ponència conjunta sobre la llei de consultes començarà el tràmit parlamentari aquesta setmana. CiU i ERC han anunciat que presentaran la sol·licitud al registre del parlament perquè sigui acceptada per la mesa, que ben probablement es reunirà aquesta setmana. Totes dues formacions han explicat que ja han fet reunions amb ICV-EUiA, PSC i la CUP perquè acabin signant la ponència i, si més no, que treballin amb la comissió des del punt on es van quedar la legislatura passada. La llei de consultes és l'eina amb què el govern vol superar una eventual negativa de l'estat a convocar un referèndum de sobirania a Catalunya i un compromís del pacte de governabilitat entre CiU i ERC.

Tan bon punt la mesa accepti de reprendre la ponència, els grups parlamentaris continuaran treballant per poder aprovar una llei de consultes pròpia abans no s'acabi el 2013. Iniciativa, i també Ciutadans, ha recordat que aquesta ponència no ha de legislar únicament sobre una consulta sobiranista, sinó que ha de servir per donar la veu a la ciutadania en molts més aspectes.