Foment del Treball es desdiu de fer l’acte públic contra el sobiranisme

  • La junta de la patronal va decidir ahir d'abandonar el Palau de Congressos i fer-lo a la seva seu · Força organitzacions empresarials se n'han apartat perquè s'havia polititzat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta de la patronal Foment del Treball va decidir ahir de fer-se enrere en la convocatòria de l’acte empresarial del 14 de febrer, que té per lema ‘Anem per feina’ i vol reivindicar el pacte fiscal i qüestionar el procés sobiranista. L’acte es farà, però en lloc de fer-se en un espai gran i obert com el Palau de Congressos, serà a la seu de l’entitat amb un format molt més reduït. La junta directiva es va reunir ahir al vespre per decidir com s’havia de reconduir la convocatòria després de l’anunci de força organitzacions empresarials de retirar-hi el suport perquè s’havia polititzat.

Segons fonts pròximes a Foment del Treball esmentades per Europa Press, el president de l’organització, Joaquim Gay de Montellà, volia continuar endavant malgrat la divisió que havia despertat l’acte. Aquest cap de setmana, uns quants empresaris li van fer saber que eren partidaris de cancel·lar l’acte o, en cas de fer-se, de desmarcar-se de qualsevol missatge polític com ara el pacte fiscal.

La convocatòria tenia, d’entrada, el suport de Pimec, l’associació Aijec i el Consell de Cambres de Catalunya. Però de mica en mica va anar perdent consistència. La setmana passada la Cambra de Barcelona va obrir un període de reflexió per decidir si finalment hi assistiria o no, arran del component polític de la convocatòria, que s’allunyava del pretès caràcter exclusivament empresarial.

També se n’ha desvinculat el Cercle Català de Negocis, que assegura que ha recollit moltes crítiques d’empresaris i autònoms, i el Cercle d’Economia, que no hi serà present, tot i que de bon començament s’havia dit que hi fóra representat pel president, Josep Piqué.

 

Informació relacionada:

Pimec es desmarca definitivament de l’acte de Foment

La Cambra de Barcelona es distancia de l’acte de Foment del Treball contra el sobiranisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any