Un home travessa volant la roca Foradada de Montserrat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us imagineu que algú passi volant a través de la roca Foradada de Montserrat? El noruec Alexander Polli, de vint-i-set anys, ho va fer el mes de desembre, amb la tècnica del salt BASE, una modalitat de paracaigudisme que és practicada sovint en aquesta muntanya. Polli va fer, en un sol dia, dos salts d’entrenament per mesurar la precisió de la caiguda i després va fer el salt definitiu que el va portar a aconseguir aquesta gesta. Ja n’ha publicat unes quantes fotos espectaculars.

Polli va preparar el salt i l’enregistrament amb personal del seu equip i amb l’ajut d’afeccionats al salt BASE a Catalunya. Les imatges es van desar per preparar un vídeo sobre l’extraordinari vol a través de la Foradada. Però ja hi havia gent que n’estava al cas, com es pot veure en aquest fòrum sobre escalada. I va córrer el rumor que hi havia unes imatges en vídeo que demostraven la gesta. Algú les va publicar a YouTube, però la gent de l’equip de Polli les va fer retirar. Per la xarxa va continuar circulant un vídeo, que es podia veure en aquesta pàgina de Facebook. Però també va ser retirat.

Després d’haver controlat tots els enregistraments clandestins que circulaven, el saltador enllesteix un vídeo enregistrat des de la càmera que duia al damunt que publicarà aviat.

El 29 de desembre, Polli ja havia publicat un vídeo espectacular sobre els salts de preparació que havia fet a Montserrat mateix per encarar l’envit de la Foradada.

Montserrat és un dels llocs preferits dels amants del salt BASE al nostre país. Hi ha vídeos on es veuen salts, que normalment es fan des dels espadats de l’aeri de Montserrat:

Alexander Polli és un dels experts d’aquesta modalitat de paracaigudisme de nivell internacional. Hi ha enregistraments de salts seus que et deixen bocabadat. Com ara aquest:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any