La lluita de Yoko Ono i Sean Lennon contra el fracking

  • Van fundar el 2012 Artists Against Fracking, una entitat amb dos-cents membres que denuncia els efectes negatius al medi d'aquesta tècnica extractiva de gasos

VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 17 de gener, un grup de membres de l’associació Artists Against Fracking, com Yoko Ono, Sean Lennon, l’actriu Susan Sarandon, el pacifista Arun Gandhi i el cineasta Josh Fox, van visitar, acompanyats d’activistes i periodistes, els indrets on es fan prospeccions i extraccions de gas natural amb el controvertit sistema del fracking a l’estat nord-americà de Pennsylvània. La visita s’ha resumit ara en un vídeo de set minuts, on es mostren els efectes negatius d’aquesta pràctica en el medi i les comunitats que viuen prop de les zones d’extracció.

Artists Against Fracking es va posar en marxa l’agost del 2012, quan Yoko Ono i Sean Lennon van començar a mobilitzar-se contra els plans del governador de l’estat de Nova York, Andrew Cuomo, de legalitzar el fracking en aquest territori.

Des d’aleshores, a l’entitat s’han sumat dos-cents artistes, com ara Alec Baldwin, Beastie Boys, Beck, Lady Gaga, Paul McCartney, Richard Gere, Ringo Starr, Roberto De Niro, Rufus Wainwright, Salman Rushdie, Tom Waits i Wilco.


Notícia relacionada:

Què cal saber sobre el ‘fracking’?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any