Alcoi descobreix una placa en record d’Ovidi Montllor

  • L'ajuntament li dedicarà un passeig i un espai permanent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alcoi va començar ahir a fer justícia a Ovidi Montllor amb la descoberta d’una placa a la façana de l’edifici on va néixer l’artista, al carrer de Sant Joan de Ribera, al barri del Viaducte. En l’acte va participar Toti Soler, company seu durant bona part de la trajectòria artística i vital, i hi van actuar Hugo Mas i el poeta David Peidro, que va glossar la figura de Montllor.

És el primer pas, d’uns quants, per a homenatjar la figura de Montllor, que fins ara no havia estat mai reconeguda per l’ajuntament, fins fa poc a mans del PP. El nou equip de govern (primer format per PSPV, EUPV i el Bloc, i actualment amb PSPV i EUPV) veia clar que calia retre-li l’homenatge que es mereixia. Ara ha començat a fer justícia a un dels fills més destacats de la ciutat. La junta de portaveus va aprovar per unanimitat (també amb els vots del PP) de canviar el nom del passeig del Viaducte pel d’Ovidi Montllor. La petició d’un carrer amb el seu nom també havia estat objecte d’una campanya a la xarxa. El nom del passeig Ovidi Montllor es farà oficial el 10 de març, el divuitè aniversari de la seva mort.

Paral·lelament, al jardí del passeig s’instal·larà l’Espai Ovidi Montllor, on s’exposaran textos escrits per unes quantes personalitats sobre la relació d’Ovidi amb el cinema, el teatre, la música i la poesia. Al passeig també s’hi inaugurarà una escultura d’Ovidi Montllor, que l’ajuntament ha encarregat a l’artista alcoià i amic Antoni Miró.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any