Òmnium Cultural engega la maquinària per aconseguir una majoria social àmplia a favor de l’estat propi

  • Muriel Casals, presidenta de l'entitat, es proposa convèncer els indecisos tot i reconèixer que 'el temps és just'

VilaWeb
ACN
02.02.2013 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ha fet avui la Trobada Nacional de l’entitat i ha engegat la campanya a favor del ‘sí’ en la consulta que ha de determinar Catalunya com un nou estat d’Europa. Muriel Casals, la presidenta, ha explicat que Òmnium ha de vetllar perquè aquest dret de decidir es pugui exercir i per aconseguir que la resposta de la ciutadania sigui a favor de la independència per ‘treure’ns els entrebancs que suposa la dependència amb Espanya’ i també per ser ‘més equitatius i més cohesionats’. A partir d’ara, doncs, l’entitat dinamitzarà els 32.000 socis de què disposa per convèncer els dubtosos i tranquil·litzar els contraris a la independència.

En la Trobada Nacional d’Òmnium Cultural, l’entitat ha posat en marxa una campanya per aconseguir una majoria social àmplia a favor de la construcció d’un nou estat i per això, compta amb dinamitzar els 32.000 socis de què ja disposen, a través de xerrades, contactes i diàlegs amb persones de diferents condicions. Tal i com ha explicat la presidenta de l’entitat, Muriel Casals, la campanya no és diferent a la tasca habitual d’Òmnium però se centrarà en explicar ‘les bondats’ de disposar d’un estat propi i que si es vol és per ‘funcionar millor i no només per treure’ns els entrebancs que suposa la dependència d’Espanya’. Per Casals cal fer entendre que un estat propi també ha de servir per ser més ‘equitatius, democràtics i cohesionats’. 

Des d’Òmnium Cultural es vol iniciar el camí cap a una consulta que determinarà que Catalunya sigui un nou estat i per això, ha de vetllar, segons Casals, perquè es pugui exercir el dret i que si es fa el referèndum, la resposta sigui que ‘sí’.

Un dels arguments que utilitzaran els socis d’Òmnium per convèncer els més dubtosos serà, sens dubte l’argument econòmic. Casals creu que cal fer entendre que un dels problemes més greus que pateix el país és que una part molt important dels impostos que es generen a Catalunya se’n van i són ‘mal utilitzats’. Per això, destaca que amb un nou estat, la Generalitat disposarà dels recursos corresponents a ‘l’esforç productiu de la població’ i s’evitarà el perjudici que es dóna actualment amb la gent que té sobretot, feines poc pagades o que no té feina. 

A més, Òmnium Cultural també dedicarà una part de la campanya a tranquil·litzar els que estiguin en contra de l’estat propi, per fer-los veure que la vida serà ‘confortable’ per tothom un cop Catalunya sigui independent. 

Malgrat tot, Muriel Casals reconeix que ‘el temps és just’ i per això s’ha de treballar el més aviat possible amb la col·laboració de tothom qui ho vulgui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any