Concentració a Ontinyent contra la nova taxa del fem

  • La Plataforma del Fem la convoca en oposició a l'entrada de la Vall al Consorci de Residus

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 23:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dissabte 2 de febrer, la Plataforma del Fem té convocada una concentració a la plaça de la Concepció d’Ontinyent, de dotze a dues del migdia, a la qual es convida a acudir amb bosses de fem que continguen deixalles de plàstic amb les quals fer una ‘muntanya de bosses de fem’ simbòlica. És una acció de protesta contra la decisió del ple de la Mancomunitat d’aprovar l’adhesió de la Vall dAlbaida al Consorci de Residus.

La convocatòria va rebre dijous el suport públic dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament de la ciutat: PSOE, PP, Compromís i EUPV. La presència del PP en l’acte de suport a la plataforma contrasta amb l’actuació del partit a la Mancomunitat, els vots del qual van servir per aprovar l’adhesió.

D’altra banda, la Plataforma del Fem ha redactat una moció (pdf) amb la idea de presentar-la al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent, per tal que aquest s’hi pronuncie. La nova redacció de la Carta de Participació Ciutadana de la capital de la Vall d’Albaida obre la possibilitat que persones i entitats presenten mocions d’interés general si disposen del suport d’un mínim de 250 signatures.
La moció que la plataforma vol dur a debat al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent demana que el consistori done suport jurídic i econòmic a les accions i activitats de l’entitat en contra de l’entrada dels municipis de la comarca en el Consorci de Residus, tot respectant-ne la independència.

També relacionat amb la polèmica del fem i el Consorci, però en aquest cas organitzada per EU, divendres 8 de febrer tindrà lloc a l’oficina de l’antiga Tourist Info, a les 7 de la vesprada, una xerrada informativa amb la participació de Lluís Torró, Diputat a les Corts Valencianes per Esquerra Unida, Manuel Ruiz, regidor a l’Ajuntament d’Ontinyent per Esquerra Unida, Miquel Lorente d’Esquerra Unida de Xàtiva, i representants de la Plataforma del Fem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any