La coalició PSM-IV-ExM passa a dir-se Més per Mallorca

  • S'ha decidit en una assemblea oberta de militants i simpatitzants dels tres partits

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa fa un avui un pas endavant. Una assemblea de militants i simpatitzants dels tres partits ha votat avui el nom de la coalició, Més per Mallorca, que també a partir d’avui acceptarà adhesions de ciutadans que no siguin militants de cap dels partits. El secretari general del PSM, Biel Barceló, ha explicat a VilaWeb que avui s’aprovarà un document polític de crida que representarà el començament d’un procés per repensar, obrir i enfortir la coalició.

‘Fem ara el pas que va fer fa temps la coalició Compromís al País Valencià, per a consolidar la coalició i donar-li fermesa i longevitat’, explica Barceló. El nom de ‘Compromís’, de fet, era un dels finalistes per a dotar d’una única nomenclatura la coalició. Amb tot, s’ha imposat amb un 60,2% dels vots Més per Mallorca.

El nom és només un dels detalls més visibles en l’exercici d’integració que ara comença el PSM. ‘A partir d’ara volem funcionar d’una manera molt més oberta, transparent i participativa, convidant a tothom que se senti atret pel projecte a participar-hi directament, sense necessitat de ser militant de cap dels partits’, explica Barceló. A més, en aquest procés són cridades a participar-hi totes les candidatures municipals independents que s’hi vulguin sumar ‘per tal de contribuir al canvi polític en aquest país, des d’una perspectiva d’esquerres, sobiranista i ecologista.’  

El procés que comença avui culminarà amb una nova assemblea el mes d’abril, en la qual s’aprovaran les línies generals de la proposta política, els fonaments organitzatius d’aquest nou subjecte polític, que funcionarà de manera assembleària, i una amb una executiva de la coalició.

Tant Barceló com David Abril, coordinador d’IniciativaVerds, van explicar fa dies en una compareixença conjunta que ‘davant la involució democràtica i el desastre econòmic i social al qual porta l’actual govern del PP cal oferir una alternativa de govern que tengui com a prioritats el benestar de les persones, l’increment de l’autogovern de les nostres illes i la protecció del nostre territori i el nostre paisatge’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any