La PAHC convoca a manifestar-se davant les oficines d’Unnim

  • El col•lectiu ha organitzat una concentració a les 9h del matí davant la seu d'Unnim al carrer Gràcia. S’espera que a la mateixa hora hi hagi concentracions simultànies davant diverses oficines de l'entitat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) convoca demà dilluns a les 9h del matí a la seu sabadellenca d’Unnim per a seguir pressionant a l’entitat per la dació en pagament de l’Ahmed i la seva família. Unnim es nega a negociar i així s’ha constatat aquest vespre amb la violent actuació policial que ha desallotjat l’oficina ocupada. Des del col·lectiu també animen a manifestar-se a les 9h. del matí davant les oficines de l’entitat bancària com a mostra del rebuig social a les injustícies dutes a terme per aquest banc.

La Plataforma ha ocupat durant quatre dies part de les instal·lacions de l’oficina de l’entitat financera Unnim per a exigir una solució inmediata al cas de l’Ahmed que porta més d’un any intentant negociar una solució raonable i justa amb el banc. Una vintena de persones membres de la PAHC van passar tres nits a l’oficina a expenses d’una resposta clara i favorable a la petició de dació en pagament total per a la família afectada. Aquesta ha estat més de deu anys pagant totes les quotes fins que s’ha vist avocada a una situació límit en la que la família ha hagut d’escollir entre pagar hipoteca o menjar.

Dijous a les 17h de la tarda, el col·lectiu sabadellenc va ocupar l’oficina de Caixa Sabadell (actualment Unnim) del carrer Banyoles al barri de Torre Romeu amb la intenció de forçar a l’entitat a donar una resposta a les reiterades peticions d’Ahmed i la mateixa PAHC. L’oficina va estar tancada i presa per la plataforma que afirma ‘quedar-s’hi indefinidament fins que Unnim accepti la dació en pagament per a la família afectada’. Després de l’amenaça de desallotjament del divendres al vespre i la resposta de més d’un centenar de persones que es va concentrar a la porta de l’entitat, els Mossos d’Esquadra van retirar-se. La PAHC va decidir quedar-s’hi tot el cap de setmana. Fins que ahir a la nit els van desallotjar els Mossos d’Esquadra.

Solidaritat veïnal, social i a la xarxa

Des de la mateixa tarda de dijous fins a hores d’ara l’oficina ha estat concorreguda per desenes de persones solidàries que s’han presenciat en suport de la lluita contra l’estafa bancària. ‘Avui estem aquí per l’Ahmed, però d’aquesta manera també volem posar de manifest l’aberració que suposa a nivell social la llei hipotecària de l’Estat Espanyol que encara no ha estat modificada i permet que milers de famílies quedin al carrer i amb un deute que les condemna de per vida’, afirma una de les portaveus de la Plataforma d’Afectades contra la hipoteca i la Crisi de Sabadell.

Tant l’Associació de Veïns de Torre Romeu, com d’altres entitats socials del barri i passant per totes les veïnes que han hanat passant per l’entitat ocupada ‘han mostrat absolut suport a la reivindicació i el descontent amb la situació actual en la que els interessos dels poders financers passen per sobre de les necessitats i drets més bàsics de les persones’.

De la mateixa manera, aquesta acció protagonitzada pel nucli local de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha tingut força ressò mediàtic i a la xarxa, la qual cosa ha provocat un fort interès dels mitjans de comunicació majoritaris que segueixen l’evolució de la mediació entre l’organització i Unnim.

Situació actual

Unnim encara no ha donat una resposta clara al cas de l’Ahmed i la seva família. Fa una setmana li proposava una dació parcial en la que Ahmed, a més d’abandonar la casa que porta més de deu anys pagant, havia de fer front a una resta de 4000 euros. En un comunicat la PAHC afirma que ‘no només l’Ahmed no te aquests diners sinó que a més els entenem com un xantatge barroer.’ Deborah Serrano, una de els noves portaveus del col·lectiu,reitera en la ‘decisió ferma de la PAHC a resistir indefinidament a l’oficina amb el suport que ja diversos agents i entitats socials sabadellenques i d’arreu han hanat mostrant al llarg de les més de vint hores d’ocupació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any