Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.02.2013  06:00

'A l'empresa, en català'

La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle presenten un portal amb consells sobre bones pràctiques lingüístiques en l’empresa

Men?ame
 

La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle han activat aquesta setmana la web A l’empresa, en català, juntament amb un llibret amb el mateix títol, que pretén ser un manual per a les bones pràctiques lingüístiques en aquest àmbit. El portal, presentat en un acte a Girona, s'ha concebut com una eina de consulta de totes les empreses que actuen al nostre país. A més, aplega tots els continguts del manual 'A l’empresa, en català' ordenats per temàtiques, i un mapa interactiu de tot el domini lingüístic amb la legislació que afecta les empreses, d’Andorra a les Illes, passant per Catalunya Nord, la Franja, el País Valencià i Catalunya.

Un apartat destacat és la proposta de bones pràctiques en àmbits com l'atenció oral i escrita, l'etiquetatge, la retolació, les webs, la publicitat, els documents..., a més del conjunt de preguntes i respostes sobre dubtes que poden tenir els empresaris a l’hora d’incorporar el català.

Més enllà de la presentació de la web i la guia, la jornada de dijous a Girona tenia l'objectiu de reforçar la voluntat de l'àmbit empresarial envers el català. Per això hi van explicar experiències de bones pràctiques lingüístiques Joan Roca, del Celler de Can Roca; Maria Trias, de Galetes Trias; Joan Ribas, de GNA Serveis Telemàtics; i Ingrid Rahola, de Llagurt.