La Cambra de Barcelona es distancia de l’acte de Foment del Treball contra el sobiranisme

  • L'acte del 14 de febrer vol defensar el pacte fiscal i frenar el procés sobiranista

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 10:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona no veu pas clar de participar en l’acte impulsat per la patronal Foment del Treball el dia 14 de febrer, que té per lema ‘Anem per feina’ i que vol reivindicar el pacte fiscal i qüestionar el procés sobiranista. La deriva política que ha agafat l’acte, al qual s’han adherit Fepime i Pimec, és el motiu pel qual la Cambra se’l mira amb recel, que considera que no té pas un caràcter exclusivament empresarial.

‘Ahir es van plantejar molts dubtes i temors sobre la politització de la convocatòria. El temor és que en comptes de fer un acte de reafirmació de l’empresari es doni una imatge de divisió’, va dir Miquel Valls en unes declaracions que recull La Vanguardia. ‘El tema és prou delicat per a obrir un període de reflexió’, va afegir.

En el ple de la cambra d’ahir, algunes de les crítiques amb el fet que la institució participés en l’acte del dia 14 les van pronunciar Enric Crous, de Damm, i Miquel Martí, de Moventia i Femcat.

I si ahir el president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, va donar suport a l’acte impulsat per la patronal presidida per Joaquim Gay de Montellà, uns altres empresaris i organitzacions hi han expressat crítiques aquests últims dies: diuen que no se senten pas representats per Foment del Treball ni per la posició política crítica amb el procés d’autodeterminació.

És el cas del Cercle Català de Negocis, que assegura que ha recollit moltes crítiques d’empresaris i autònoms sobre aquest acte. ‘Arran d’aquest moviment i d’un procés de reflexió intern engegat fa setmanes, el Cercle vol expressar la seva determinació en la defensa de l’estat propi’, diu aquesta associació empresarial. I remarca que plantarà cara a Foment del Treball si s’oposa ‘a la voluntat dels catalans expressada majoritàriament a favor de l’exercici del lliure dret de decidir’. A més, diu que vetllarà perquè l’acte sigui de suport a l’economia catalana ‘ i no pas un acte de pressió ‘per fer retrocedir la sobirania catalana’. I adverteix, encara, que en cas que Foment ‘caigui en la temptació d’anar contra Catalunya’ mobilitzaran la petita i mitjana empresa.

El Cercle Català de Negocis fa circular a Twitter l’etiqueta #14Fnoensrepresenten

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any