Torregrossa retirarà el monument feixista del jardí municipal

  • Recorda els caiguts franquistes en la Guerra de 1936-39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Torregrossa retirarà el monument feixista de record de la Guerra de 1936-39 que es troba al jardí municipal. Només en guardarà un tros, sense símbols, tot i que no es sap on es posarà. També es traurà el construït en democràcia que anirà, en part, al cementiri.

La permanència del monument feixista ha estat motiu de disputa des de la recuperació de la democràcia. Havia patit diferents agressions i peticions de retirada que no havien tirat endavant en cap de les anteriors legislatures (amb governs socialistes i convergents)

La proposta de retirada aprovada per unanimitat pels grups d’ERC, PSC i CiU compta amb una esmena del darrer grup perquè es guardi una part del monument que no contingui símbols feixistes. Segons ha explicat a VilaWeb Mollerussa Josep M. Puig, alcalde de Torregrossa, aquest tros de monument encara no té destinació. En canvi sí que el té l’altre monument que recorda a tots els caiguts en la mateixa guerra i que es va construir als anys 80 del segle passat. En aquest cas és conservarà la placa amb el noms de tots els caiguts i, a ben segur, una part del monument que es situaran en el cementiri.

La retirada dels monuments es vol fer durant aquest primer semestre de l’any i forma part del pla de remodelació del jardí municipal, ha explicat Puig.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Torregrossa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any