L’ANC demana disculpes a la CUP

  • Va enviar una carta feridora als diputats de la formació per demanar el vot a favor de la declaració de sobirania

VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La història de la polèmica carta enviada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) als diputats de la CUP el dia abans de la votació de la declaració de sobirania al parlament, té ara un nou episodi. L’ANC demana disculpes ‘a tots els membres de la CUP que es puguin haver sentit desconsiderats’. La carta demanava el vot a favor de la proposta de CiU, ERC i ICV, però ho feia en un to feridor perquè apel·lava ‘a totes aquelles persones que han patit humiliacions, persecució, tortures, presó i mort des de 1714’ per pressionar els tres diputats de la CUP. Les disculpes són expressades així en el comunicat: ‘Entenem que algun passatge del text pot haver estat llegit en un sentit contrari a la nostra intenció.’

Us oferim la carta de disculpes amb els aclariments de l’ANC:

Aclariments de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) sobre les cartes adreçades a la CUP

‘En relació amb el model de carta que es va fer arribar als membres de l’ANC per a enviar als diputats de la CUP amb l’objectiu que donessin el màxim suport a la Declaració de Sobirania que es votava al Parlament de Catalunya, l’Assemblea Nacional Catalana vol fer públiques les següents consideracions: Entenem que algun passatge del text pot haver estat llegit en un sentit contrari a la nostra intenció i per això demanem disculpes a tots els membres de la CUP que es puguin haver sentit desconsiderats per part de l’ANC per aquesta raó.

Volem deixar ben clar que l’objectiu ha estat en tot moment ajudar a augmentar el suport a una Declaració que consideràvem i considerem important en el procés cap a la independència, una Declaració que és vista a nivell internacional com una primera prova de suport parlamentari al procés, i que per això necessitava i necessita el suport explícit i clar de la totalitat de l’independentisme, tot mirant de superar possibles perills d’ambigüitat.

Som conscients que la CUP, com altres partits catalans, ha estat, és i continuarà sent fidel al país i present en la lluita per a la independència de tota la nació catalana. No tenim cap dubte que, en els moments decisius, la CUP tindrà sentit d’Estat i aprovarà mesures operatives que facin avançar el país cap a la llibertat.

Finalment volem manifestar la nostra voluntat de continuar dialogant i afavorint el diàleg entre els diferents grups polítics en la mesura de les nostres possibilitats, per a ajudar a fer cada dia més forta i clara l’acció de tot l’independentisme.

Comitè Executiu de l’ANC
Barcelona, 30 de gener de 2013′

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any