La Plataforma del Fem crida a la implicació comarcal en l’oposició al Consorci

  • Partits polítics d'Ontinyent i la plataforma han fet un acte per demostrar la unió en defensa del Pla de Minimització

VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 18:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els quatre partits amb representació a l’Ajuntament d’Ontinyent i la Plataforma del Fem han participat aquest matí de dijous en un acte institucional per evidenciar unitat en la defensa del Pla de Minimització de Recursos de la Vall d’Albaida. Hi han pres part PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, i també PP, tot i que aquesta formació va votar a favor de l’entrada al Consorci en el darrer ple de la Mancomunitat.

L’acte ha servit per a fer un repàs de las actuacions del consistori ontinyentí en oposició a l’adhesió forçosa de la comarca al Consorci de Residus, des de les mocions municipals a la presentació d’un recurs contra la nova taxa del fem. S’ha recordat també el pacte subscrit l’any 2005 per Francisco Camps (PP), Joan Ignasi Pla (PSOE) i Enric Morera (Bloc) pel qual s’acordava que ‘en cas de col·lisió amb el pla zonal, s’hauria de respectar el pla que ja estaven fent les mancomunitats, blindant d’aquesta manera el Pla de Minimització, i deixant que la Vall gestionara els seus residus amb el contracte que té amb Recisa fins al 2022’.

En l’àmbit ciutadà, s’han destacat les 542 al·legacions presentades contra la taxa del fem. La Plataforma del Fem, representada per Maria Soler, ha demanat la implicació de tota la comarca en les accions que vol dur a terme per a mostrar ‘que a la Vall d’Albaida volem gestionar el nostre fem’. Soler ha aprofitat per a recordar la convocatòria d’una concentració dissabte 2 de febrer a la plaça de la Concepció d’Ontinyent, de dotze a dues del migdia, a la qual es convida a acudir amb bosses de fem que continguen deixalles de plàstic amb les quals fer una ‘muntanya de bosses de fem’ simbòlica.

Els representants polítics que han participat en l’acte, Jorge Rodríguez, batle d’Ontinyent, Fran Quesada, Regidor de Medi Ambient, i els portaveus dels quatre grups polítics representats a l’Ajuntament (Rebeca Torró, Josep Francés, Manuel Ruiz i Filiberto Tortosa) han mostrat el seu suport a la plataforma i han cridat a assistir a la concentració de dissabte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any