La Diputació de Barcelona també aprova la declaració de sobirania

  • Amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA · PSC i PP hi han votat en contra

VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous la declaració de sobirania que ja va avalar el Parlament de Catalunya, amb el suport de CiU, ERC i ICV-EUiA. El PSC i el PP han votat en contra, mantenint la mateixa posició que a la cambra catalana. D’una altra banda, el president de la Diputació, Salvador Esteve, ha explicat després del ple que no hi havia hagut cap ruptura en el pacte de govern entre CiU i el PP, tot i que hi haurà una decisió ‘imminent’ al respecte.

Així, avui s’han ratificat les dues vice-presidències del PP a l’ens. ‘Avui no hi ha hagut cap ruptura del pacte, ni n’hi haurà’, ha dit Esteve, que, tanmateix, ha reconegut que hi haurà una decisió ‘imminent’ fruit del ‘context polític general’.

Mercè Conesa, vice-presidenta quarta de la institució i batllessa de Sant Cugat del Vallès,  va dir la setmana passada que donava per trencat el pacte de govern amb el PP. En declaracions a Cugat.cat, Conesa va apuntar que la millor opció de futur era que CiU governés en minoria amb pactes esporàdics.

La declaració de sobirania, també a la Diputació de Barcelona

CiU, ICV i ERC han presentat la declaració de sobirania, que ha estat aprovada per majoria absoluta. Finalment, els diputats del PP i els del PSC hi han votat en contra. Els socialistes, doncs, han actuat de la mateixa manera que ho van fer al Parlament. Hi havia la incògnita del sentit del seu vot, tenint en compte que dimarts sis diputats socialistes dels set que hi ha a Girona hi van votar a favor, en un altre acte de rebel·lia contra les consignes de la direcció del partit. Finalment, el PSC de Girona va acabar deixant llibertat de vot als seus diputats. Dies abans, els diputats provincials socialistes de Lleida s’havien negat a votar contra una moció de suport a la declaració de sobirania. I encara més: el cap del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, va dir abans-d’ahir que ell hauria votat a favor de la declaració. Martí, tanmateix, no és diputat provincial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any