Els escàndols de Plataforma per Catalunya, sobre el mapa

  • Agressió d'un regidor de la formació xenòfoba en el ple de Santa Coloma de Gramenet

VilaWeb
Redacció
30.01.2013 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Plataforma per Catalunya té seixanta-set regidors al Principat. L’ajuntament amb més presència d’aquesta formació ultra és Vic, amb cinc regidors, seguit del Vendrell, Calaf, Manlleu, Mataró, Sant Boi, Torelló i Santa Coloma de Gramenet. Justament en aquest municipi un dels seus regidors va protagonitzar dilluns un incident al ple, quan va agredir una manifestant antifeixista. Els incidents i escàndols relacionats amb representants d’aquesta formació xenòfoba han estat freqüents aquests últims anys. El periodista Bertran Cazorla els  ha situat en un mapa complet que manté actualitzat.

Heus ací el mapa:


Agressió d’un regidor de Santa Coloma de Gramenet

Dilluns, un dels regidors de Plataforma per Catalunya a Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, es va encarar amb un grup d’antifeixistes que duien cartells amb el lema ‘Fora feixistes de Santa Coloma’ en el ple de dilluns, i va agredir una de les manifestants, segons que informa el setmanari Directa. L’agredida va denunciar els fets a la comissaria de la policia local i va acompanyar la denúncia d’un informe mèdic de l’hospital de l’Esperit Sant.

Com que no hi havia lloc en els bancs per al públic, els activistes es van concentrar just a l’entrada de la sala de plens. Gómez Montero, que havia marxat un moment del ple i, quan hi tornava a entrar, es va encarar amb ells. Els va dir que no li feien por, s’hi va encarar, va arrencar un dels cartells que duien i va empènyer una de les manifestants. Agents de la policia local van haver d’intervenir. La batllessa, Núria Parlon (PSC), no va intervenir de cap manera, i ho va justificar després a Twitter dient que, com que els incidents eren fora de la sala de plens no li corresponia d’actuar, i que ja va ser la policia qui ho va fer.

Després del ple, i arran de les crítiques a l’agressió, el regidor de PxC va continuar insultant i amenaçant gent que havia assistit al ple, a membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i regidors d’ICV.

Justament dilluns l’Audiència Provincial de Barcelona va desestimar l’apel·lació a la sentència condemnatòria a Gómez Montero per agredir un veí de Santa Coloma el dia de la presa de possessió dels regidors de l’ajuntament, després de les eleccions municipals del 2011.

Un regidor ultra

En el mateix ple, un altre regidor de PxC, Esteban Escribano Saavedra, va prometre el càrrec. Escribano és nou regidor de la formació xenòfoba i substitueix Luis Muñoz, que va deixar el càrrec al ple del mes de desembre. Muñoz ja havia substituït un altre regidor dimissionari, l’ex-candidat Sergio Palomo. El nou regidor va ser cap de llista de la formació ultra Democracia Nacional a Lleida a les eleccions espanyoles del 2008 i també va ser candidat d’aquest partit a les eleccions municipals del 2007.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any