Es presenta el manifest per una Catalunya independent sense armes

  • Lluís Llach, Joel Joan, Sergi López, Teresa Forcades, entre el centenar de signants del text, que s'ha presentat avui

VilaWeb
Redacció
30.01.2013 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un centenar de personalitats catalanes s’han adherit al manifest ‘Catalunya per la seguretat humana i la pau‘, impulsat pel Col·lectiu Pau i Treva i presentat avui a Barcelona. Neix arran de ‘la possibilitat real que Catalunya esdevingui un estat independent’, i per contribuir a la definició futura del país. Els promotors i els signants defensen que el nou estat català no tingui exèrcit. 

Entre els signants, hi ha Lluís Llach, Jaume Cabré, Joel Joan, Armand de Fluvià, Teresa Forcades, Sergi López, Nora Navas, Arcadi Oliveres, Albert Om, Marina Rossell, Antoni Sansalvadó, Maria del Mar Bonet, Jaume Sobrequés i Josep Maria Terricabras.

Els impulsors diuen que volen contribuir al debat ‘en base a la constatació que Catalunya té una arrelada cultura a favor del diàleg, el respecte i la cooperació entre pobles’ i que ‘la cultura de pau és un tret identitari propi’. Consegüentment, creuen que en aquest estat que ha de néixer ‘no cal reproduir estructures obsoletes i negatives, com ho són els exèrcits, i cal optar de manera decidida per la seguretat humana i la pau’.

El manifest s’ha presentat a la seu del Col·legi de Periodistes de Barcelona, en un acte que forma part de la commemoració de la mort de Gandhi, el 30 de gener del 1948. Les encarregades de llegir el text han estat Lídia Pujol i Txe Arana. Tot segut, Pepe Beúnza, primer objector de consciència per motius polítics, i Josep Maria Terricabras, catedràtic de filosofia de la UdG, han conversat sobre la no-violència i la cultura de la pau per construir la Catalunya independent. El text del manifest es lliurarà als diputats del Parlament de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any