Vila d’Abadal demana al PSC i a ICV que permetin l’adhesió de Barcelona a l’AMI

  • S'ha reunit amb Navarro avui al Parlament

VilaWeb
ACN
29.01.2013 - 20:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha demanat al PSC que permeti que la ciutat de Barcelona s’adhereixi a l’associació. En una reunió al Parlament, Vila d’Abadal ha fet una crida a la comitiva socialista, amb Pere Navarro al capdavant, i també a ICV, que ajudin i emetin els cinc vots que fan falta per aprovar per majoria absoluta al ple que la capital catalana s’hi afegeixi, al costat dels regidors de CiU i ERC. “Hi ha una sensibilitat dins del PSC a favor d’aquest procés i es podria explicar” permetent l’entrada de municipis grans del PSC a l’entitat, que a hores d’ara ja té 70 alcaldes socialistes adherits.

Vila d’Abadal ha qualificat la trobada de “coordial” i ha explicat que han demanat al PSC que, tal com també pot fer Iniciativa, ha afegit, desencallin els cinc vots que fan falta per tal d’aprovar per majoria al ple que Barcelona s’adhereixi a l’AMI. “Hi ha una sensibilitat dins del PSC a favor d’aquest procés i es podria explicar” la diversitat d’opinions en l’eix nacional permetent, per exemple, que ciutats grans també s’adherissin a l’entitat, ha dit Vila d’Abadal.

El president de Municipis per la Independència creu que la decisió serviria per “donar un missatge d’abaixar el nivell intern de divergència” i per tant constatar que des del municipalisme els socialistes defensen el dret a decidir -principi que defensa també l’AMI-. “Estic a favor del dret a decidir i una part també a favor de la independència, com a la realitat”, ha parafrasejat Vila d’Abadal.

A més, l’alcalde de Vic creu que permetria així també rebaixar a “posicionaments no tan radicals” pel que fa a l’estat propi i al mateix temps donar “gruix” de ciutats importants a l’entitat .

Segons Vila d’Abadal, Pere Navarro “no s’ha tancat” a donar el vist-i-plau de Barcelona, malgrat que també han deixat “clar” que “vol una federació dins de l’estat espanyol”.

El portaveu parlamentari del PSC; Maurici Lucena, ha afirmat que el PSC és un partit “transversal” amb “sensibilitats” diverses en l’eix nacional, i defensa que malgrat que el PSC és partidari del no a la independència hi ha dins del partits militants independentistes.

70 alcaldes del PSC a l’AMI

L’AMI té a les seves files 70 alcaldes adherits, 44 dels quals amb majoria al govern local. Formen part del total de 642 municipis totals

A la reunió hi ha assistit a banda de Navarro, el portaveu Maurici Lucena, i les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet i Barberà del Vallès, Núria Parlón i Anna del Frago. També hi havia l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala, que està adherit a l’AMI.

Des de municipis per la independència, hi havia els alcaldes de Montblanc, Alella, Berga, Solsona, Balaguer, Caldes de Montbui i Santpedor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any