Acció Cultural ajorna la reobertura de TV3 pendent d’un acord entre els governs català i valencià

  • ACPV confia que l'acord arribi en un marge de temps raonable · Altrament, reobriria els repetidors atenent la voluntat expressada pels seus socis

VilaWeb
Redacció
29.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta extraordinària d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va decidir ahir d’esperar-se a reobrir els repetidors de TV3, pendent de la negociació entre els governs català i valencià per la reciprocitat. Ho va confirmar el secretari de l’entitat, Toni Gisbert, quan es va acabar la reunió de la junta, al vespre. Gisbert va explicar que l’entitat s’havia assabentat del diàleg entre tots dos governs i que esperava que s’arribés a un acord en un marge de temps ‘raonable’. I si no hi ha acord, va dir, l’entitat considerarà de reconnectar els repetidors atenent la voluntat expressada per una majoria aclaparadora de socis.

Gisbert no va voler concretar quin marge pot significar aquest ‘temps raonable’, i va reconèixer que caldria explicar bé la nova decisió als socis que van ser consultats.

Segons que va comunicar la setmana passada Acció Cultural del País Valencià, els socis van avalar per majoria aclaparadora que retornessin les emissions de TV3 al territori per mitjà dels repetidors propietat de l’entitat. Concretament, hi van donar suport el 90% dels socis que participaren en la consulta.

Dies abans, s’havien fet públiques les sentències judicials que anul·laven les multes i els tancaments, amb l’argument que el govern valencià no es pot atribuir la competència sobre l’espai radioelèctric.

I ahir va arribar aquest ajornament, que ACPV va anunciar amb el següent comunicat:

‘Acció Cultural del País Valencià esperarà a reobrir les emissions de TV3 confiant en el diàleg obert entre els governs de la Generalitat valenciana i catalana. L’entitat respon així al desig dels dos governs de resoldre la reciprocitat de les emissions a través de la negociació.

Acció Cultural del País Valencià és coneixedora del fet que els governs valencià i català han obert una via de diàleg per estudiar la possibilitat d’arribar a un acord de reciprocitat de les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de Ràdio Televisió Valenciana.

Acció Cultural expressa el seu desig que el diàleg tinga un resultat positiu, de manera que quede definitivament garantida l’arribada dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià i els de Televisió Valenciana a Catalunya, com sempre ha estat el nostre objectiu. Per tant, l’entitat expressa el seu suport a tots els esforços destinats a aconseguir-ho.

ACPV, donada la situació i la possibilitat d’acord, considera que ha d’actuar com un element que facilite el diàleg. I per tant, manifesta el seu suport a l’acord de reciprocitat, en el benentès que siga efectiu en un marge raonable de temps. Si no fóra així, consideraria la reobertura dels seus repetidors atenent la voluntat molt àmpliament expressada pels socis de l’entitat i també per extensos sectors de l’opinió pública, tal com reconeix la sentència del Tribunal Suprem.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any