Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  28.01.2013  15:18

L'arxiu de la 'primavera sobiranista'

El grup la Fàbrica llança un recull de documents significatius de l'actual procés de desvetllament nacional

Men?ame
 

Des de l’aprovació el 2006 del nou estatut de Catalunya fins ara, al nostre país han aparegut moltes entitats i iniciatives que treballen per a assolir la independència. Paral·lelament, personalitats del món cultural, intel·lectual, esportiu, periodístic i polític han anat exposant l'opinió favorable a la necessitat de disposar d’un estat. Aquesta 'primavera sobiranista' ha generat molts documents (conferències, estudis, informes, llibres, articles, etc.), que ara el col·lectiu la Fàbrica ha agrupat en una web.

A Primavera sobiranista, doncs, es poden trobar 'els documents més significatius de l'actual desvetllament nacional': 'Des del recurs d’inconstitucionalitat de la versió de l’estatut d’autonomia de Catalunya fins la manifestació de l’11 de setembre del 2012 i els dies immediatament posteriors, quan es demostra que l’independentisme ja ha deixat enrere el seu procés primaveral per entrar, definitivament, en un procés d’independència.'

L'aplec d'audiovisuals, estudis, esdeveniments, opinions i continguts de xarxes, expliquen a la Fàbrica, no és exhaustiu i per això fan una crida a la participació dels lectors per mitjà d'aquest formulari.

La Fàbrica

Rere la Primavera sobiranista hi ha el grup la Fàbrica, coordinat pel sociòleg Salvador Cardús i que desenvolupa iniciatives i instruments a internet en favor de la difusió de projectes independentistes. Es va presentar a primers d'agost del 2012 amb l'Espolímetre, un complet comptador de l'espoli fiscal que pateix Catalunya d'Espanya. I just abans de l'Onze de Setembre, per mitjà d'un elaborat vídeo a YouTube, va proposar un clam innovador per a la manifestació. Per aquells mateixos dies, la Fàbrica va llançar l'Agenda Sobiranista, amb la voluntat d'integrar la dispersió actual d'actes sobiranistes que cada entitat organitzadora anuncia pel seu compte.

Entrevista relacionada:

L'Internauta amb Salvador Cardús: Eines digitals per a idees nacionals