El PSC sanciona amb una multa els cinc diputats rebels

  • Alguns sectors de l'aparell voldrien arraconar els dissidents fins que se n'anessin del partit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.01.2013 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció del PSC ha decidit aplicar el reglament als cinc diputats que van trencar la disciplina de vot dimecres passat al parlament en la votació de la declaració de sobirania i els sancionarà amb una multa, que pot ser d’uns quatre-cents euros. Així ho ha anunciat el portaveu del PSC al parlament, Jaume Collboni, que ha qualificat els fets de greus, després de la reunió de l’executiva del partit. La direcció no canvia la posició defensada en aquell ple, contrària a la declaració de sobirania, i pretén passar pàgina a la polèmica. Però la tensió dins del PSC podria revifar en el consell nacional que celebrarà aquest dissabte que ve.

El primer secretari, Pere Navarro, ja havia descartat en una entrevista que publica avui El Mundo que s’expulsés els cinc diputats. Ara, un sector del partit voldria liquidar dràsticament la dissidència interna i demana que els qui discrepin siguin arraconats fins que se’n vagin. Uns altres membres de la direcció, més moderats, es decanten per reconduir la situació i convèncer Àngel Ros, Rocío Martínez-Sampere, Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena que acceptin les decisions del partit i mantinguin la disciplina de vot al parlament.

Ahir, Miquel Iceta, ex-portaveu del partit i actual president de la Fundació Rafael Campalans, va explicar que el grup parlamentari ja havia decidit de sancionar econòmicament els cinc diputats i que l’executiva del partit debatria avui quines mesures polítiques prendria. Malgrat les veus crítiques, Iceta opina que Pere Navarro té avui tant suport o més que en el congrés del 2010.

 

Més informació: Ernest Maragall assenyala la data de ‘la fi del PSC’

Tura: ‘No em va fer callar la dictadura franquista; tampoc no ho faràs tu’

Opinió d’Andreu Barnils: ‘Pensamiento Navarro’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any