Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  27.01.2013  12:12

El govern espanyol té 578 'assessors eventuals'

No cal tenir cap títol acadèmic, ni tan sols el graduat escolar, per esdevenir assessor del govern de Rajoy

Men?ame
 

El govern espanyol ha declarat que té 578 'assessors eventuals' que treballen per l'executiu de Mariano Rajoy. Moncloa posa en valor que en té cinquanta menys dels que tenia Zapatero, però reconeix que no exigeixen cap tipus de títol acadèmic per fer d'assessor del govern, ni tan sols el graduat escolar.

Aquesta informació es troba en la resposta que la Moncloa ha preparat a instàncies de UPyD, que s'ha interessat per la promesa electoral de Rajoy de reducció dràstica del número d'assessors governamentals. Segons el govern de Rajoy, la reducció del 8% dels assessors respecte l'anterior govern és 'una reducció significativa'. En la resposta, el govern precisa que 'el que informalment s'identifica com a assessors i personal de confiança és personal eventual'.

Respecte als criteris de selecció d'aquest personal, el govern del PP diu que 'tant el seu nombrament com el cessament són lliures'. Puntualitza que 'la condició de personal eventual no pot constituir mèrit per a l'accés a la funció pública o per a la promoció interna funcionarial'.

El govern reconeix que 'no s'exigeix cap requisit d'estar en possessió de cap titulació acadèmica'. En la pregunta formulada per UPyD, es va identificar que 68 dels assessors del govern espanyol no tenen ni tan sols el graduat escolar.