L’Aliança Lliure Europea: ‘Europa ha d’estar preparada per a la possibilitat de la independència de Catalunya’

  • Els eurodiputats Evans, Alfonsi, Miranda i Broepels argumenten que la UE 'ha d'estar preparada per a un diàleg constructiu, basat en la voluntat democràticament expressada del poble català'

VilaWeb
Redacció
27.01.2013 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els eurodiputats de l’Aliança Lliure Europea (ALE) Jill Evans, François Alfonsi, Ana Miranda i Frieda Brepoels han fet aquesta setmana un comunicat en motiu de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la declaració de sobirania, tal com explica el portal Nationalia. Diuen que ‘Europa ha d’estar preparada per a la possibilitat de la independència de Catalunya’, i que ‘la Comissió Europea no pot fer veure que això no està passant, ni pot ignorar la voluntat democràtica del poble català’.

‘La UE ha d’estar preparada per a un diàleg constructiu, basat en la voluntat democràticament expressada del poble català’, afirmen els quatre eurodiputats.

L’ALE és el partit polític europeu que agrupa diversos partits europeus que defensen l’autonomia o la independència de les seves nacions sense estat o regions. Evans, Alfonsi, Miranda i Broepels formen part, respectivament, de Plaid Cymru, Partit de la Nació Corsa, Bloc Nacionalista Gallec i Nova Aliança Flamenca.

El suport a la declaració catalana no només es troba entre les files de l’ALE. L’eurodiputat Derk Jan Epping, membre de l’Aliança de Conservadors i Reformistes Europeus, ha dit a Twitter que ‘Europa ha de respectar aquest acte de democràcia’.

Comunicat dels quatre eurodiputats de l’ALE

‘Europe needs to be ready for the prospect of Catalan independence. The European Commission cannot pretend that this isn’t happening nor can they ignore the democratic will of the Catalan people.

The European Union is a great beacon of peace and democracy throughout the world. The principles that we espouse abroad must also apply within our borders.

Europe must be ready for constructive dialogue based on the democratically expressed will of the Catalan people.’

 

Anàlisi de Vicent Partal: Les tres rutes cap a la independència de Catalunya [VÍDEO]

Més informació: Ramoncín votaria que sí per la sobirania de Catalunya

Ernest Maragall assenyala la data de ‘la fi del PSC’

Opinió de Salvador Garcia-Ruiz: La mentida més repetida de la democràcia (?) espanyola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any