Willy Toledo: ‘Inflat com està el Borbó, tant de bo que duri ben poc’

  • L'actor crea una gran polèmica per desitjar que el rei espanyol, de la 'monarquia feixista', es mori aviat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2013 - 17:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor espanyol Willy Toledo ha generat una gran polèmica per unes paraules seves en un acte públic desitjant la mort del rei Juan Carlos de Borbó. Toledo, que parla d’un rei ‘designat per un dictador feixista i criminal’ i d’una ‘monarquia feixista’, diu que ‘inflat com està en Juan Carlos, tan de bo que duri ben poc’.

Toledo recorda que el rei espanyol adorava i venerava Franco des dels anys seixanta. Diu que Espanya té una monarquia antidemocràtica i anacrònica. I avisa que el rei ‘ens l’han colat amb l’argument que va salvar la democràcia després del 23-F’. ‘Com que no hi ha arguments per colar-nos ara el príncep Felip i la Letícia, espero que tinguem el coratge i la valentia per no permetre que es perllongui aquesta monarquia feixista ni un dia més després de la mort del senyor Borbó. Inflat com està i amb la quantitat de porqueria que es fot al cos, espero que ens duri ben poc. Està a punt de caure i hem d’estar preparats.’

Aquestes declaracions, Toledo les va fer en la presentació del seu llibre ‘Razones para la rebeldía’ a Santa Cruz de Tenerife l’11 de gener.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any