Montserrat Tura: ‘No em va fer callar la dictadura franquista; tampoc no ho faràs tu’

  • L'ex-consellera li etziba aquesta contundent frase a un dirigent del PSC enmig d'una discussió a Twitter

VilaWeb
Redacció
26.01.2013 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ambient al PSC és crispat des que va perdre el poder a la Generalitat i a grans ciutats com Barcelona. Però aquestes últimes setmanes la situació ha acabat d’explotar arran del debat de la declaració de sobirania i el dret de decidir. Cinc diputats es van declarar rebels i no van seguir les instruccions de la direcció del partit a l’hora de votar al parlament. Aquesta acció va ser aplaudida per ex-dirigents del partit, com l’ex-consellera Montserrat Tura, que ahir va participar en un debat organitzat per l’ANC sobre el sistema judicial del futur estat català.

La participació en aquest debat organitzat per una entitat independentista ha fet que alguns dirigents i militants socialistes li demanessin explicacions. Per exemple, el primer secretari del partit a Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, li demanava si ja no era del PSC i li recriminava que no donés suport a les decisions preses per la direcció. Tura ha respost afirmant que ella sempre ha defensat el mateix des que va ser una jove batllessa de Mollet.

En un moment de la conversa, Sandoval li diu que el PSC ha defensat el seu programa electoral i que ha fet bé votant contra la proposta de CiU, ERC i ICV. I afegeix: ‘Cal més treballar i no estar criticant els teus companys’. És aquí quan Tura esclata i li respon que no la va fer callar el franquisme i tampoc no ho farà ell. A partir d’aquí, la conversa continua amb retrets i massatges combinats i, finalment, Tura tanca el debat perquè ha de marxar i no pot continuar.

Més informació: Ernest Maragall assenyala la data de ‘la fi del PSC’

Anàlisi: Les tres rutes cap a la independència de Catalunya

Opinió de Salvador Garcia-Ruiz: La mentida més repetida de la democràcia (?) espanyola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any