Una llarga cadena humana contra l’arribada a Mallorca de residus de la península

  • El GOB ha convocat aquest matí l'acció de protesta al Parc de la Mar de Palma

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.01.2013 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El GOB ha convocat una cadena humana avui des del Parc de la Mar fins al moll comercial de Palma per fer visible l’oposició generalitzada dels ciutadans a l’arribada de residus de la península a la incineradora de Son Reus. La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha explicat que la mobilització d’avui s’ha fet al costat de l’edifici d’aduanes, davant la Catedral, fins el lloc on arriben els vaixells plens de residus a Mallorca.

Amb la campanya ‘Mallorca no és el femer d’Europa’ es vol fer recapacitar el Consell de Mallorca i demanar-li valentia i un compromís de reconduir ‘aquesta situació perversa, ara que encara hi som a temps, primant l’interès públic i la sostenibilitat de la gestió dels residus a Mallorca’.

El GOB demana que es revisi el contracte amb l’empresa concessionària Tirme i les condicions que regulen la concessió del servei públic. També exigeix que es faci una Llei de residus que ‘respecti les directrius en matèria de gestió de residus fixades per la Unió Europea, començant per la prevenció, la minimització, el reciclatge i la recuperació deixant en última instància les fraccions de residus que acabin en inciniració o abocadors controlats’.

La convocatòria del GOB explica el simbolisme de l’acció d’avui: ‘Una cadena humana que, simbolitzarà els cordons sanitaris que els mallorquins feien per evitar l’arribada de vaixells que poguessin portar la pesta a l’illa. Ara el mal continua venint per la mar, i ho volem evitar creant una gran cadena humana al moll comercial de Palma per evitar-ho.’

 

Més informació: Mallorca ja crema residus de fora de les Illes

L’oposició demana explicacions sobre la importació de residus a Mallorca

El negoci de la incineració

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any