CiU dóna per trencat el pacte amb el PP a la Diputació de Barcelona

  • La vice-presidenta de la institució i batllessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ho dóna per fet

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.01.2013 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU trencarà el pacte de govern amb el PP a la Diputació de Barcelona. Ho ha donat per fet la vice-presidenta quarta de la institució i batllessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, que es decanta per governar en solitari amb pactes puntuals amb les altres formacions polítiques. En declaracions a Cugat.cat, Conesa diu que un govern en minoria amb pactes puntuals de CiU, que tenia un acord amb el PP des de les últimes eleccions municipals, és la millor opció per tirar endavant la gestió.

‘Es va obrir un període de reflexió en relació al govern de la Diputació i la conclusió és que sí, que acabarem el pacte amb el Partit Popular. Això es treballa aquests dies i les pròximes setmanes hi haurà ja tota la informació.’, ha declarat Conesa.

Des de després de les eleccions del 25-N CiU es planteja de desfer els acords que té amb el PP en diverses administracions, començant per la Diputació. L’agressivitat de la campanya dels populars contra Mas, incidint en les informacions que va publicar El Mundo sobre els suposats comptes a Suïssa, han malmès les relacions entre els convergents i els populars. A més, l’acord de CiU amb Esquerra per a la governabilitat a la Generalitat ha fet que els republicans veiessin amb mals ulls que la federació mantingués acords de govern en altres àmbits amb el PP, i que ho consideressin poc compatible amb tirar endavant el procés d’autodeterminació.

Ara, segons Conesa, la decisió de trencar amb el PP a la Diputació ja s’ha pres. CDC també es planteja de trencar l’acord de govern amb el PP a l’ajuntament de Castelldefels i en els consells comarcals on governen junts: el del Tarragonès, el del Gironès i el del Maresme. En una altra ciutat on governen plegats, Reus, serà més difícil perquè el batlle, Carles Pellisser, no veu alternatives de governabilitat possibles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any