Sánchez Llibre (UDC) votaria no a la independència

  • Diu a TVE que el dret de decidir i la independència 'no tenen absolutament res a veure'

VilaWeb
Redacció
25.01.2013 - 09:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Unió mai s’ha plantejat la independència. Som confederals, malgrat que hi hagi militants independentistes’, ha dit anit al programa El Debate de La 1 de TVE el portaveu adjunt de CiU al congrés espanyol, Josep Sánchez Llibre, que és també membre del comitè de govern d’Unió Democràtica. ‘I si un dia es planteja un referèndum on la pregunta sigui si vol que Catalunya esdevingui un estat independent?’, li ha demanat un dels participants en el debat. ‘Jo probablement votaria que no. Jo no sóc independentista, per això sóc a Unió Democràtica de Catalunya’, ha respost Sánchez Llibre.

El dirigent d’Unió ha explicat en el debat, en què participaven uns quants periodistes de diversos mitjans espanyols, que l’aprovació de la declaració de sobirania de Catalunya no tenia res a veure amb la independència, i que es referia al dret de decidir. ‘El dret de decidir i la independència no tenen absolutament res a veure. A Catalunya hi ha gent independentista, però hi ha molta gent que vol l’autodeterminació però prefereix una altra forma de relació amb l’estat’, ha dit.

Aquest és el vídeo del programa d’anit. El moment en què Sánchez Llibre respon què votaria en un referèndum sobre la independència és el minut 17.13

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any