Les signatures per la ILP contra els desnonaments arriben al congrés

  • Les PAH de tot l'estat preparen noves mobilitzacions a favor del dret de l'habitatge

VilaWeb
Redacció
24.01.2013 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca han lliurat avui al congrés espanyol un milió de signatures recollides a tot l’estat a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament de l’habitatge, el lloguer social dels pisos buits i contra els desnonaments. Un cop presentades, les PAH tenen pensat ara de començar una campanya de mobilitzacions que arrencarà el 16 de febrer per reclamar el dret de l’habitatge i la tramitació de la ILP sense fer-ne modificacions.

‘Els desnonaments són una de les accions més violentes que es poden fer contra una família’, deia fa uns dies la portaveu de les PAH de Catalunya, Ada Colau, que recordava que el text de la ILP no només recull les demandes dels afectats sinó que també té el suport de jutges, ajuntaments, i fins i tot d’agents de policia i manyans que ‘no volen ser el braç executor’ de decisions d’aquesta manera.
 
Colau denuncia la ‘corrupció’ del poder polític i financer i reture que aquests mantinguin els ‘privilegis’ mentre ‘es destrueixen els drets de la ciutadania’. Per Colau, és significatiu que el PP i el PSOE comencin a trontollar en la seva oposició als objectius de les PAH’ i recorda que de moment s’han aprovat dos decrets llei que recullen part de les propostes de les plataformes en matèria d’habitatge.  

Ara que s’han presentat les signatures al congrés, les plataformes continuaran les mobilitzacions, que se centraran en exigir que el contingut de la ILP no es modifiqui.

Informació relacionada:

Ada Colau (PAH): ‘La relació entre els partits i els bancs és obscena’

Santiago Vidal: Santiago Vidal: ‘La banca té més poder que ningú’

Impactants fotos de desnonaments a Catalunya al New York Times

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca: ‘Hi ha vides en joc’

Ada Colau: ‘Exigim que els pisos de Bankia es converteixin en lloguer social’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any