Vint-i-dos recursos més contra l’adhesió de la Mancomunitat al Consorci de Residus

  • El PSPV-PSOE en presenta un per cada conseller socialista

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 20:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continuen les reaccions al ple de la Mancomunitat que va aprovar el 21 de desembre passat l’adhesió al Consorci de Residus. Ara és el PSPV-PSOE el que s’ha sumat a la presentació de recursos de reposició contra aquell acord, i ho ha fet presentant-ne 22, un per cadascun dels consellers socialistes que en aquella ocasió hi van votar en contra.

Els arguments en què es basen aquests recursos coincideixen amb els que també han al·legat Compromís i EUPV: la incapacitat legal de la Mancomunitat per a decidir la delegació del servei del fem dels municipis de la comarca per ser competència dels ajuntaments; la impossibilitat d’integrar una Mancomunitat comarcal al si del Consorci; i la nul·litat de l’acord pel fet de no haver obtingut el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres del Consell de la Mancomunitat.

El recurs dels socialistes fa referència també al fet que no es permetera el vot al representant de l’Ajuntament d’Ontinyent que substituïa Filiberto Tortosa, el regidor de Compromís Josep Francés. En aquesta qüestió, reconeixen que el consistori ontinyentí no va comunicar formalment l’acord del ple de designació del nou representant al Consell, però asseguren que era un fet de què ‘n’era sabedora la Mancomunitat’ i que no hauria d’haver tingut ‘una postura formalista’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any