Camacho: ‘Senyor Navarro, benvingut al bàndol de la democràcia’

  • Socialistes i populars exposen el rebuig a la declaració de sobirania, que tindrà el vot favorable dels diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 16:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho han exhibit l’oposició a la declaració de sobirania en el debat d’avui a la tarda al Parlament. Ha estat la primera mostra de l’alineació del PSC amb el PP i amb Ciutadans en el no a l’autodeterminació. Navarro ha intentat al mateix temps defensar el no i marcar distància amb el PP, però Camacho hi ha furgat, i li ha dit: ‘Senyor Navarro, benvingut al bàndol de la democràcia’. Per Navarro, el dret de decidir només podrà ser exercit en la legalitat; per Camacho, avui ‘és un dia trist per Catalunya’ perquè el parlament farà un acte inconstitucional.

Navarro ha recordat que, segons la constitució espanyola, ‘la sobirania nacional resideix en el poble espanyol’. I per això ha dit que la declaració de sobirania és il·legal. ‘Aquest error no serà fàcilment esmenable, la ciutadania no ens ho perdonarà’, ha afegit Navarro. Ha dit que el PSC no volia pas una consulta sense valor jurídic. ‘El dret de decidir només podrà ser exercit des de la legalitat’.

A més, ha picat l’ullet a Duran i Lleida quan ha dit que tenia raó quan va dir que calia ajornar el debat sobre el dret de decidir. Navarro ha arribat a proposar de retirar les propostes de resolució perquè hi hagi més temps per negociar. I ha marcat distància amb el PP dient que el PSC no defensa posicions immobilistes.

Alícia Sánchez Camacho, però, els ha inclòs en el front del no a la declaració de sobirania.  I també s’ha adreçat als diputats d’Unió: ‘Els demano pel benefici del poble de Catalunya que actuïn amb seny. Els tretze diputats d’Unió tenen l’oportunitat de no avalar el separatisme.’

La presidenta del PP de Catalunya ha dit que el procés fins al dia d’avui no ha servit de res. ‘Mas ha començat un camí cap al no res, i fa que hi hagi esquerdes a la seva federació mateixa’. I ha declarat també que Catalunya vivia ara ‘els millors moments de la nostra història’. I ha reblat: ‘El camí a la independència fracassarà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any