L’MDT es desmarca de la CUP i defensa la declaració de sobirania

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT), una de les organitzacions de l’esquerra independentista que dóna suport a la CUP, ha fet un comunicat (pdf) en defensa de la declaració de sobirania (pdf) de CiU, ERC i ICV-EUiA. L’ha enviat avui, coincidint amb la votació al Parlament de la declaració, i tot just l’endemà que la CUP anunciés un ‘sí crític’ a aquesta, que es traduirà en un vot afirmatiu i dues abstencions a l’hemicicle.

‘Aquesta declaració representa una petita passa més en el camí cap a la ruptura amb l’estat espanyol, un procés que es va accelerar arran de la multitudinària manifestació convocada per l’ANC el passat Onze de setembre’.

En el comunicat, l’MDT considera ‘clar i positiu’ que el text declari el poble de Catalunya ‘subjecte polític i jurídic sobirà’. Per contra, afegeix, critica l’al·lusió a la Unió Europea i els ‘circumloquis’ per referir-se als territoris que formen els Països Catalans; una qüestió, diu, ‘en què ERC hauria d’haver mostrat més fermesa si volia ser conseqüent amb la seva estructura organitzativa a nivell nacional’.

Afegeix que en el camí cap a la independència, no es pot ‘confiar en forces polítiques com CiU i ICV-EUiA, experts en les tàctiques dilatòries i que només es mouen quan senten la pressió del poble’. Finalment, l’MDT fa una crida a participar en les concentracions convocades per l’ANC i ‘continuar la lluita per l’alliberament dels Països Catalans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any