Carles Santos i CaboSanRoque presenten el llibre-disc ‘Maquinofòbiapianolera’

  • L'acte, aquest vespre a l'Arts Santa Mònica, s'emet en directe per internet

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Carles Santos i CaboSanRoque presenten aquest vespre el llibre-disc ‘Maquinofòbiapianolera’ a l’Arts Santa Mònica, en un acte que també es pot seguir en directe per internet. L’espectacle, un concert per a piano i orquestra mecànica, fou enregistrat el febrer de l’any passat a l’Auditori de Barcelona, i ara arriba a les llibreries i plataformes digitals en format de disc i de llibre, amb un recull de fotografies fetes durant dos anys en viatges, assaigs, àpats i concerts.

Els CaboSanRoque van conèixer Carlos Santos l’any 2010, durant la processó del Silenci a Múrcia, i justament enmig d’aquell silenci es van començar a gestar els sons de ‘Maquinofòbiapianolera’. ‘Li vam proposar de fer una peça per a nosaltres. Quan havíem passat vint minuts amb la màquina va dir: “Eup, jo no vull uns quants minuts de soroll, jo en vull tota una hora.” I des d’aleshores la relació amb ell ha estat un crescendo, personalment i artísticament’, explica Laia Torrents. 

Diu que durant aquest any i mig de feina plegats, Carles Santos els ha ensenyat molt: ‘Ens ha alliberat de nosaltres mateixos, amb la seva manera d’entendre la música. Ha sabut treure la millor part de nosaltres i ha aconseguit que ens desféssim dels complexos que teníem amb la veu. Abans no la fèiem servir, només tocàvem instruments, ara n’hem après.’ 

De Santos, en destaca la manera ‘visceral’ de fer música, ‘un procés guiat per les emocions’. I també diu que els va estimular el fet que, tot i ser força més gran, era tant o més brètol que ells.

Ara l’experiència conjunta a ‘Maquinofòbiapianolera’ es materialitza en aquest llibre-disc, que també inclou texts dels quatre components de CaboSanRoque: Roger Aixut, Alberto Mezquíriz, Josep Seguí i Laia Torrents. En l’acte d’avui, el grup i Carles Santos oferiran un extracte del disc, un diàleg entre el piano de l’un i l’orquestra mecànica dels altres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any