L’adhesió al Consorci, recorreguda també per EUPV

  • La formació política critica la 'indefinició' de PSOE i Compromís

VilaWeb
Redacció
22.01.2013 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos consellers d’EUPV a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida van presentar aquest dilluns 21 de gener sengles recursos contra l’acord d’adhesió al Consorci de Residus aprovat al darrer ple. La formació diu que donarà suport a les mobilitzacions ciutadanes en oposició a les noves taxes del fem, i demana a la resta de forces polítiques ‘més implicació i coherència’ per a resoldre la problrmàtica de la recollida de residus.

El recurs que han presentat es basa en el fet que la Mancomunitat pot no ser competent per a delegar la recollida del fem, en ser aquesta qüestió competència directa dels ajuntaments. Al·lega també que l’acord no va aconseguir ‘la majoria absoluta del nombre legal de membres’, que no es va permetre el vot del nou representant de l’Ajuntament d’Ontinyent i que el Consorci no pot integrar un ens comarcal.

D’altra banda, Esquerra Unida ha lamentat que les forces progressistes foren incapaces d’arribar a un acord després de les eleccions locals de 2011 que els permetera d’aconseguir la majoria a la Junta de Govern de la Mancomunitat. Critica que PSOE i Compromís nomenaren Filiberto Tortosa conseller, una decisió que qualifica de ‘gran errada que ens ha portat a perdre un temps molt important’.

En el comunicat, EUPV també critica que membres del PSOE i de Compromís, de la comarca de la Safor, votaren en contra d’aprovar una moratòria per al Pla de Minimització de la Mancomunitat, i que ara totes dues formacions proposen ‘de manera unilateral’ condicions al PP per a refer la unitat a la Mancomunitat. Per a Esquerra Unida, les úniques condicions vàlides després de ‘les anades i vingudes de PSOE i Compromís’ que s’han de complir són una declaració unànime per part de la Mancomunitat en defensa del Pla de Minimització Comcarcal, i la realització d’una auditoria externa per conéixer l’estat real dels comptes abans que es presente el projecte de pressupostos de 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any