Mas: ‘El PSC no pot quedar-se al costat del PP i C’s’

  • El president insta els socialistes a 'fer un esforç' per sumar-se a la declaració

VilaWeb
Redacció
22.01.2013 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat el PSC a fer l’esforç de sumar-se a la declaració de sobirania que es votarà demà al Parlament. ‘Tots els qui volíem anar més enllà, hem fet renúncies per tal d’incorporar altres sensibilitat. Si hem fet aquest pas, ara toca al PSC de moure fitxa’, ha dit Mas, que insistit que per a Catalunya era important que el PSC se sumés a la declaració.

‘Demà decidirem si Catalunya té dret a poder decidir lliurement el seu futur. El PSC hi està d’acord, amb això. Però el futur no es pot fer sense tenir caràcter sobirà. Si som una nació, tenim sobirania i dret a decidir el futur. Això el PSC tampoc no ho discutia’, ha reflexionat el president. Per això ha demanat al PSC ‘que faci un esforç de país’ en la ‘votació històrica’ de demà. Mas ha recordat que es tracta d’un moment transcendental per al país, i ha dit que calia renunciar ‘a algunes coses en benefici del conjunt’. En aquest sentit, ha recordat que demà a l’hemicicle hi haurà ‘un costat amb una gran majoria, on el PSC hi hauria de ser; i un altre costat, legítim, amb una minoria molt clara. I no pot ser que el PSC es quedi al costat del PP i C’s’.

En tot cas, ha acabant afirmat que si finalment la declaració de sobirania no es podia aprovar amb el suport del PSC, el procés no s’aturaria i continuaria endavant amb una majoria àmplia.

Informació relacionada:

CiU, ERC i ICV presenten la declaració de sobirania

Cinc diputats del PSC exigeixen llibertat de vot demà

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any