El consell de Barcelona de CDC s’expressa unànimement contra Duran

  • Aprova un document que en critica les contínues declaracions contra el dret a decidir

VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 22:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un gest fins ara insòlit el consell de Barcelona de CDC va aprovar ahir al vespre una declaració de rebuig al dirigent d’Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida per les contínues declaracions que fa contra el procés d’autodeterminació. En l’assemblea, que es va fer al Tradicionàrius de Gràcia, hi van participar més de tres-cents militants, que van votar de manera unànime.

A la reunió, hi eren presents Josep Rull i Oriol Pujol, que havien estat convidats a parlar, però que no hi tenien dret de vot. 

La declaració aprovada és la següent:

Declaració del Comitè Territorial al Consell de Barcelona

El Comitè Territorial de Barcelona de Convergència Democràtica de Catalunya, reunit en sessió ordinària el dilluns 14 de gener de 2013, ha acordat, com a resultat del debat que ha tingut lloc en relació als recents posicionaments i declaracions públiques de Josep Antoni Duran Lleida, elevar aquest pronunciament al Consell de Barcelona:

—La situació política del país després de les eleccions del 25 de novembre de 2012 i els atacs que està rebent Catalunya, el Govern de la Generalitat i dirigents de CDC i de CiU per part dels poders centrals de l’estat requereix la màxima unitat de la principal força política del país. La greu crisi econòmica i social que patim i l’assetjament de què és objecte el nostre autogovern ens exigeixen el màxim esforç per donar una resposta unívoca als anhels de llibertat i progrés que reclama la ciutadania del nostre país.

—Durant les darreres setmanes el president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha expressat en diferents ocasions la seva discrepància davant dels posicionaments polítics defensats per CDC, pel President Artur Mas i fins i tot pels òrgans de govern de la Federació de CiU al voltant de l’exercici del Dret a Decidir.

—El malestar que han provocat les seves declaracions tant a CDC com a importants sectors de la societat catalana s’afegeix a les crítiques que van provocar les seves declaracions durant la campanya de les eleccions del 25-N, que van contribuir a la pèrdua de suports electorals.

—Les posicions polítiques de Duran i Lleida afecten la cohesió interna i malmeten la imatge de la federació de Convergència i Unió. Això genera confusió i frustració al nostre electorat alhora que dilueix i desdibuixa el compromís polític de CiU, referendat pels ciutadans a les urnes, davant del repte de convocar una consulta popular que doni sortida al dret a l’autodeterminació del poble català. Un procés que encapçala el President de la Generalitat i que demana unitat d’acció.

—Davant d’aquest estat de coses, el Comitè Territorial de Barcelona ha acordat donar trasllat d’aquest pronunciament al Consell de Barcelona de CDC per tal que sigui ratificat pel màxim òrgan de direcció i control de l’acció política de CDC de Barcelona.

—El Comitè Territorial de Barcelona també ha acordat, per unanimitat, traslladar el seu malestar al Comitè Executiu Nacional de CDC, amb el prec que l’alta direcció de CDC prengui mesures urgents per evitar el desprestigi i la desafecció que provoquen declaracions i manifestacions com les que ha expressat el President del Comitè de Govern d’UDC, i restituir la confiança en el nostre projecte polític que ha quedat malmesa entre importants sectors d’electors de CiU.

Barcelona, 21 de gener de 2013 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any