Una enquesta del Periódico pronostica un fort ascens d’ERC

  • CiU es debilitaria i perdria entre 8-10 escons mentre que ERC en guanyaria entre 6-7 · També pujarien C's i la CUP, mentre que ICV-EUiA es mantindria i el PSC i el PP retrocedirien

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.01.2013 - 20:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una enquesta de GESOP per al Periódico, la primera sobre intenció de vot després del 25-N, apunta a un fort ascens d’ERC. Així, si ara es tornessin a fer eleccions al Parlament de Catalunya, ERC obtindria entre 27 i 28 diputats, 6 o 7 més que ara; per contra, CiU es debilitaria i en perdria entre 8 i 10. També creixerien Ciutadans, als quals el baròmetre atorga entre 12-13 diputats i la CUP, que duplicaria escons i passaria a tenir-ne entre 6-7.

ICV-EUiA es mantindria igual, o perdria un escó, i el PSC i el PP retrocedirien, un o dos escons en el cas del PSC, i entre dos i tres en el cas del PP.

El baròmetre conclou que ‘la majoria veu positiu l’acord entre CiU i ERC, així com les mesures econòmiques incloses en el pacte’. No obstant això, indica ‘molts dubtes sobre si l’aliança aguantarà tota la legislatura.

Junqueras (ERC) s’erigeix com el líder més ben valorat, amb una puntuació de 5,9. Joan Herrera (ICV-EUiA) aprova amb 5,1 seguit per David Fernàndez (CUP) que obté un 5 i empata amb el president Artur Mas (CiU). Pere Navarro (PSC) suspèn amb un 3,9, seguit d’Albert Rivera (C’s) amb un 3,5 i d’Alícia Sánchez-Camacho (2,6).

L’enquesta completa la publica el diari aquest diumenge en la versió en paper.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any