‘Assalt final’ de l’exèrcit algerià a la planta de gas segrestada

  • La xifra de morts continua essent poc clara, i avui s'han trobat quinze cadàvers calcinats

VilaWeb
ACN
19.01.2013 - 20:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exèrcit algerià ha dut a terme un “assalt final” contra els homes armats vinculats a Al Qaeda que van segrestar una planta gasística dimecres passat al desert, segons ha informat Reuters. En l’operació han matat 11 dels islamistes després que aquests hagin matat 7 ostatges estrangers. “Ja s’ha acabat, l’assalt ha conclòs i l’Exèrcit està dins de la planta netejant-la de mines”, ha afirmat a Reuters una font propera a l’operació. La companyia estatal de gas i cru, Sonatrach, ha afirmat que els havien minat amb explosius el complex gasístic. La xifra exacta entre integristes i treballadors de la planta segueix poc clara si bé aquest dissabte han trobat quinze cadàvers calcinats.

La font propera a l’operació ha explicat a Reuters que hi ha en marxa una operació per identificar els cossos i que no està clar encara com han mort les víctimes. Setze ostatges han estat alliberats, entre ells dos nord-americans, dos alemanys i un portuguès.

L’atac a la planta es va convertir ràpidament en la crisi internacional amb ostatges més important de les últimes dècades, situant l’extremisme islamista del Sàhara en el primer pla de l’agenda mundial.

Informacions anteriors situaven el nombre de morts entre els 12 i els 30, i molts estrangers segueixen desapareguts, entre els noruecs, japonesos, britànics i nord-americans.

El Departament d’Estat dels Estats Units va dir aquest divendres que un nord-americà, Frederick Buttaccio, havia mort, però no va donar més detalls. El ministre francès de Defens va indicar que creia que no hi havia treballadors francesos entre els ostatges.

Dos noruecs van ser alliberats durant la nit, fet que xifra la xifra de desapareguts d’aquesta nacionalitat en sis, mentre que Romania va assenyalar que tres dels seus ciutadans havien estat alliberats. No es disposa de cap informació respecte diversos japonesos.

Desenes d’occidentals i centenars de treballadors algerians es trobaven dins del complex fortificat quan va ser segrestat dimecres a la matinada per islamistes que van dir que volien que es frenés l’operació militar francesa Mali.

Centenars de persones van escapar del jaciment dijous quan l’exèrcit algerià va posar en marxa una operació, tot i que molts dels ostatges van morir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any