Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  19.01.2013  06:00

La llibreria Robafaves de Mataró tanca

El gerent vol que sigui una acció provisional, però cal trobar comprador pel local actual

Men?ame
 

La llibreria Robafaves de Mataró ha penjat un cartell on s'hi pot llegir: 'tancat provisionalment'. La històrica cooperativa és pendent d'una oferta per vendre el local del carrer Nou. Es tracta d'una operació que asseguraria la viabilitat de la llibreria, segons que ha explicat a l'ACN (Agència Catalana de Notícies) el gerent de Robafaves, Esteve Guardiola. Les opcions passarien després per quedar-se a la botiga actual en condició de llogaters o bé traslladar-se a un altre local de la ciutat.

El gerent assegura que el tancament no és definitiu i que la voluntat és que sigui una situació provisional. Però l'única possibilitat de salvar la cooperativa passa per 'desfer-se de la càrrega financera que suposa el local'.Robafaves compta actualment amb set socis, que fa més de cinc mesos que no cobren. La cooperativa havia engegat diverses iniciatives per evitar el tancament, com ara la campanya 'SOS Robafaves', on demanaven la col·laboració dels ciutadans.

La notícia arriba pocs dies després de saber-se que una altra llibreria històrica, la Catalònia, tancarà després de 90 anys per la crisi accentuada que pateix el sector del llibre, segons la direcció.