Celrà crida els municipis ‘lliures i sobirans’ a treballar plegats contra l’ofensiva espanyolista

  • Diputats de la CUP, ERC i ICV i membres d'entitats independentistes van participar ahir a un acte de suport al consistori

VilaWeb
Redacció
19.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de dues-centes persones es van reunir ahir a l’Ateneu de Celrà per mostrar el seu suport al primer consistori que ha estat denunciat per l’estat espanyol per haver-se declarat territori lliure i sobirà a través d’una moció aprovada en el ple del setembre passat. L’acte va reunir membres i representants de l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Municipis per la Independència, d’ERC, ICV i la CUP, que van denunciar l’opressió i exterminació que fa l’estat per liquidar la voluntat del poble català. ‘Tots els municipis han de treballar plegats per donar una mateixa resposta i aturar l’ofensiva de l’estat espanyol’, va demanar el batlle de Celrà, Dani Cornellà.

L’Ajuntament de Celrà va ser el primer consistori que l’estat espanyol va denunciar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Davant d’aquesta situació, el consistori va decidir tirar endavant un acte de suport a tots aquells ajuntaments que haguessin estat denunciats tant per haver aprovat les mocions sobiranistes com per haver lliurat els impostos de l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana o haguessin retirat la bandera espanyola dels consistoris. Segons Cornellà, en total es tracta d’una desena de municipis catalans afectats per aquesta mena de denúncies.

‘Es tracta d’un acte de desobediència contra les denúncies que s’han interposat i per mostrar que el poble català vol lluitar per defensar els seus interessos’, va insistir Cornellà. Una idea que va compartir el vice-president de l’ANC, Carles Castellanos, i el secretari de l’AMI i batlle d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que van criticar l’opressió i l’exterminació que està fent Espanya en contra del poble català. ‘Fa anys que ens intenten esborrar del mapa però no poden perquè mantenim una voluntat fèrria’, va destacar Ximenis. L’acte de suport també va comptar amb els batlles d’altres municipis catalans denunciats, com Alella i Gallifa.

El batlle de Celrà va demanar a tots els municipis interessats en la defensa de la independència de Catalunya i el dret a decidir que treballin plegats i junts, aportant una resposta unitària, per aturar l’ofensiva de l’estat espanyol. A més, va ressaltar que aquest acte de suport social i polític era només el començament d’una mobilització ciutadana i dels municipis en defensa del dret a decidir. ‘Esperem que aviat es reprodueixin actes com aquests a altres localitats catalanes’, va assenyalar.

En principi, dilluns dia 21 de gener, el consistori de Celrà ha d’entregar tota la informació sol·licitada per l’advocada de l’estat al jutjat contenciós de Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any