Alejandro Reig, nomenat director general de RTVV amb els vots del PP

  • L'oposició critica la 'il·legalitat' de la designació i que es nomeni un 'liquidador professional' · Un grup de treballadors escridassa al carrer els consellers populars

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.01.2013 - 13:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell d’administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha aprovat, en segona votació, el nomenament d’Alejandro Reig com a director general amb els vots a favor dels sis consellers del PP i en contra dels cinc representants de l’oposició. El 3 de gener la designació no va tirar endavant en primera votació, perquè no es va arribar a la majoria qualificada de dos terços que marca la llei. Ara l’haurà de ratificar el ple del Consell.

A més, s’ha aprovat concedir al nou director general els poders atorgats al seu dia al predecessor, José López Jaraba, per a procedir a liquidar i reequilibrar patrimonialment les tres societats que formen el grup RTVV. Finalment, s’ha donat el vist-i-plau a una pòlissa de tresoreria de deu milions per a afrontar les despeses de funcionament de la casa que no computa en l’endeutament. Així com fonts de l’ens precisen que ‘no és un crèdit’, sinó una pòlissa que ‘es renova cada any’, el conseller de Compromís, Rafa Xambó, ha assegurat que es tracta d’un crèdit per a afrontar-ne un altre de 8,2 milions que venç aquest mes.

La consellera del PSPV, Consuelo Català, ha denunciat en la reunió del consell d’avui la ‘il·legalitat’ del procés de nomenament de Reig, perquè s’incompleix la llei de creació de RTVV del 1994 i perquè no s’han notificat prèviament ni la destitució ni la proposta de designació del nou director. Per ella, es tracta d’un ‘esperpent absolut’ i evidencia que, al PP, ‘l’única cosa que l’importa és liquidar RTVV com a servei públic i acomiadar-ne els treballadors’.

Per la seva banda, Rafa Xambó ha criticat la manera com s’ha produït el nomenament i també ha recordat que després d’aprovar-se per unanimitat en l’última reunió que Reig aniria a defensar la memòria del 2011, la compareixença no s’ha produït. També ha criticat que tampoc no se li ha donat la informació sol·licitada sobre l’empresa que s’encarregarà del seguiment i la recol·locació dels treballadors acomiadats mentre, ‘el temps passa i la gent ja és al carrer’. Paral·lelament, ha presentat una denúncia formal contra el tractament a l’informatiu de Canal 9 de la qualificació del fiscal respecte a les contractacions de Fitur que s’investiguen en el ‘cas Gürtel’.

El conseller d’EUPV, Guillermo Sampedro, ha centrat les crítiques en l’elecció d’Alejandro Reig, un ‘liquidador professional’ que, a més, ha demostrat ésser ‘un mal gestor’ al capdavant de CACSA. Així, ha apuntat que ‘a una persona caracteritzada per dur a la ruïna CACSA no se la pot premiar amb una segona empresa pública per arruïnar’.

Escridassada a la sortida

Un grup de treballadors de RTVV s’ha concentrat a la porta de la seu del consell des de primera hora del matí i ha escridassat els consellers del PP quan n’han sortit. El president del consell, Miquel Domínguez, ha hagut d’abandonar la seu per la porta de la cuina d’un restaurant proper.

La presidenta del comitè d’empresa, Salut Alcover, ha criticat en declaracions a Europa Press la situació ‘estrambòtica i absurda’ que viu l’ens, amb un director general en funcions que exerceix i que ja ha firmat dos-cents acomiadaments mentre hi ha una directora general, Rosa Vidal, que ha estat nomenada i no exerceix. Per això ha mostrat dubtes sobre la ‘competència i capacitat legal’ de Reig per a rubricar els acomiadaments.

Alcover ha lamentat que ‘es juga amb la vida laboral, amb les famílies i amb la vida de treballadors que no tenen cap responsabilitat que la direcció de RTVV no hagi sabut governar l’empresa’, i ha subratllat que l’ens ‘no pot continuar ni un segon més sense una direcció clara i sense una política clara en matèria econòmica, laboral, de gestió i informativa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any