Compromís i PSOE emplacen el PP a recuperar el consens comarcal

  • Marquen uns punts indispensables per a reprendre la 'normalitat' institucional

VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després del greu desencontre amb què va acabar el darrer ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i de les acusacions que es van fer al PP d’haver trencat el consens tradicional que presidia l’ens comarcal a l’hora de prendre les decisions, Compromís i PSOE han reclamat al PP unes actuacions mínimes a partir de les quals reprendre la ‘normalitat’ institucional.

La setmana passada, Compromís va presentar un escrit amb els punts que considera de compliment obligatori per tal de ‘redreçar el camí de la Mancomunitat per garantir-ne la viabilitat, recuperar l’equilibri polític i territorial, i recuperar l’esperit d’associació voluntària de municipis’. Entre altres qüestions, la coalició reclama que es facen públis els deutes que els municipis tinguen amb la Mancomunitat, i que es regularitzen les liquidacions pressupostàries amb la comptabilització de la morositat que fins ara o s’hi ha contemplat. A més, demanen l’emissió d’un informe ‘clar i concret’ sobre la situació econòmica de la Mancomunitat.
Com a condicions indispensables, hi figura també l’aprovació dels nous estatuts de la Mancomunitat, i un reforçament de l’àrea d’intervenció que la faça independent de Secretaria. Quant a la problemàrica del fem, Compromís vol que l’ens comarcal facilite a la ciutadania els recursos necessaris per a la presentació d’al·legacions als rebuts que puga emetre el Consorci de Residus.

Des del PSOE s’ha posat també molt d’èmfasi en la qüestió econòmica, per la qual cosa reclamen també saber ‘quina és la situació real dels comptes de la Mancomunitat’ i conéixer si els serveis que presta estan equilibrats o si n’hi ha de sobredimensionats ‘quant a la qualitat i necessitats’.
La portaveu socialista a la junta de govern comarcal, Eva Tormo, demana que s’elabore un calendari de pagaments per tal de cobrar els deutes que els ajuntaments tenen relacionats amb el servei de recollida de fem; i a més planteja que la Mancomunitat entre a formar part de l’empresa concessionària d’aquest servei (RECISA). Sobre aquesta qüestió dels residus, els socialistes exigeixen saber ‘en quin punt es troba l’autorització per a la construcció de la planta de reciclatge’, una planta que ressalten que ha de ser ‘sense abocador’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any